Dakota Džonsone: «Kinoindustrija ir sasodīti brutāla!»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu aktrise Dakota Džonsone nopēlusi filmu industrijā pastāvošo «brutālo» diskrimināciju, kuras dēļ viņas mātei Melānijai Grifitai un vecmāmiņai Tipijai Hedrenai netiek piedāvātas lomas, ziņo britu laikraksts «The Guardian». 26 gadus vecā Džonsone atzina, ka esot nobažījusies par savu nākotni Holivudā.

«Kāpēc mana māte nespēlē filmās? Viņa ir izcila aktrise,» norāda Džonsone. «Kāpēc nav filmu, kurās spēlē mana vecmāmiņa? Šī industrija ir sasodīti brutāla.»

«Lai arī cik stiprs cilvēks tu būtu, dažreiz jūties negribēts. Tas ir absurdi un ļoti skarbi. Kad neesmu aizņemta, es prātoju, vai man vairs jebkad būs lomas,» atzīst aktrise, kuras slavenākā loma ir erotiskajā drāmā «Fifty Shades of Grey» («Greja piecdesmit nokrāsas»).

Melānija Grifita
Melānija Grifita Foto: Reuters/Scanpix

58 gadus vecā Grifita savulaik bija starp pazīstamākajām Holivudas aktrisēm. Viņa tika nominēta prestižajai ASV Kinoakadēmijas balvai jeb «Oskaram» par lomu 1988. gada kinolentē «Working Girl», taču 90. gadu beigās viņas karjera noplaka.

Savukārt 85 gadus vecā Hedrena bija šausmu filmu režisora Alfrēda Hičkoka mūza un spēlēja galveno lomu viņa 1963.gada kinolentē «The Birds» («Putni»).

Vairākas slavenas aktrises kritizējušas filmu industrijas diskriminējošo attieksmi pret sievietēm. Amerikāņu aktrise Megija Džilenhola maijā sacīja, ka 37 gadu vecumā tiekot uzskatīta par pārāk vecu, lai spēlētu 55 gadus veca vīrieša partneri. Savukārt 38 gadus vecā Līva Tailere septembrī atklāja, ka sava vecuma dēļ Holivudā jūtoties kā «otrās šķiras cilvēks».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu