Sāk darboties ziņu kanāls «Africanews»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no africanews.com

Internetā ir sācis darboties Āfrikas ziņu kanāls «Africanews», kas raida angļu un franču valodās un ir Francijā bāzētā ziņu kanāla «Euronews» māsasuzņēmums, pirmdienas vakarā paziņoja abu kanālu vadītājs Maikls Pīterss.

«Africanews» ( www.africanews.com) pašlaik ir pieejams tikai internetā, bet tā atbalstītāji cer drīzumā paplašināt šī kanāla darbību ar raidīšanu televīzijā.

Jaunā kanāla mērķis ir sniegt ziņas no tīri afrikāniskas perspektīvas un «dažu nedēļu laikā» sākt raidīšanu televīzijā, sekojot Francijas pilsētā Lionā bāzētā «Euronews» piemēram.

«Africanews», kas bāzējies Kongo Republikā, piedāvās vispārīgas, sporta, biznesa un kultūras ziņas atkarībā no lietotājam pieejamā interneta pieslēguma.

Jaunā kanāla ziņu nodaļā strādā 85 cilvēki no 15 valstīm. Tā pagaidām ir bāzēta Puentnuāras pilsētā, līdz tiks uzbūvēta jauna mājvieta Kongo Republikas galvaspilsētā Brazavilā.

«Africanews» dažu nedēļu laikā sāks ziņu raidīšanu arī suahili valodā un meklē partnerus, lai varētu raidīt arī citās afrikāņu valodās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu