Laikapstākļi liek veikt izmaiņas arī Dakāras rallijreida otrajā posmā

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ sacensību rīkotāji pirmdien nolēma saīsināt prestižā Dakāras rallijreida otro posmu.

Jau vēstīts, ka pārāk stiprā vēja dēļ svētdien tika atcelts sacensību pirmais posms, bet nu nolemts saīsināt otro, jo šobrīd Argentīnā plosās viesuļvētras un lietus.

Pirms tam sportistiem pirmdien bija iecerēts veikt aptuveni 500 kilometrus garu posmu, taču nu tas tiks samazināts vismaz par 150 kilometriem.

Sagaidāms, ka motociklisti iepriekš plānoto 450 kilometru vietā veiks 354 kilometrus, bet automašīnām tie būs 387 kilometri iepriekš 510 kilometru vietā.

Sacensību otrais posms norisināsies starp Karlospasu un Termasu de Rioondo Argentīnā.

Kā zināms, sestdien Dakāras rallijreida prologā ķīniešu autosportistes Guo Meilinas vadītais «Mini» spēkrats ietriecies skatītājos, savainojot desmit cilvēkus.

Kopumā šogad rallijreidā līdz ar to iecerēti 12 posmi, no kuriem pēdējais notiks 16.janvārī.

Dakāras rallijreids, kurā arī šogad nestartē neviens Latvijas pārstāvis, astoto reizi pēc kārtas norisinās Dienvidamerikā. Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu