Millers: LZA koncertzālei radījusi līdz 250 tūkstošiem lielus zaudējumus

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) rīcība, atslēdzot elektroenerģiju koncertzālei «Rīga», radījusi 230 līdz 250 tūkstošus eiro lielus zaudējumus, pirmdien žurnālistiem pavēstīja koncertzāles vadītājs Juris Millers. Viņš paskaidroja, ka zaudējumus veido gan nepārdotās biļetes, gan atceltie pasākumi. Vienlaikus Millers nebija gatavs nosaukt koncertzāles apgrozījumu pērn.

Koncertzāles vadītājs arī norādīja uz saistībām, kuras uzņēmusies koncertzāle - tajā dažādi pasākumi ir ieplānoti līdz 2018.gadam, pārdoti jau vairāki desmiti tūkstošu biļešu.

Millers gan padoties negrasoties, viņš apņēmies tiesāties. Gadījumā, ja netiks atjaunota elektrība, izrāžu nodrošināšanai tiks izmantoti ģeneratori.

Millers akcentēja, ka ar LZA koncertzālei «Rīga» pašlaik ir četras tiesvedības, no kurām divas apvienotas vienā. Viena no nākamajām tiesas sēdēm par parāda piedziņu Krāslavas rajona tiesā tiks turpināta skatīt 10.februārī. Millers norādīja, ka lieta tiek skatīta Krāslavas tiesā pēc viņa lūgumu, jo, ņemot vērā Rīgas tiesu noslogojumu, Krāslavā šo lietu varētu izskatīt ātrāk.

Koncertzāles vadītājs pauda, ka pirmās instances lēmums varētu tiks pieņemts šogad. Viņš arī kritizēja LZA, jo akadēmija novilcinot tiesvedību, laikus nesniedzot visus nepieciešamos dokumentus.

Millers arī atgādināja, ka kopumā telpu atjaunošanai ieguldīts pusmiljons eiro.

Jau vēstīts, ka Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) strādājošajam uzņēmumam «Rīgas koncertzāle» no 2016. gada 1. janvāra pārtraukta elektroenerģijas piegāde. LZA pārstāve Ilze Stengrevica norādījusi, ka «Rīgas koncertzāle» telpas LZA aizņem nelikumīgi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu