Sorentīno «Dižais skaistums» īpašie seansi kinoteātrī «Splendid Palace»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kinoteātris «Splendid Palace» aicina jauno gadu iesākt ar mūsdienu itāļu kino dvēseles Paolo Sorentīno (Paolo Sorrentino) autorībai veltīto vakaru Dižais skaistums un kino 7. un 9. janvārī. Skatītājiem būs iespēja redzēt divas kritiķu un skatītāju mīlestību izpelnījušās Sorentīno filmas - «Dižais skaistums» un «Jaunība».

Tieši šie kino veikumi ir Sorentīno slavenākie darbi, kuri satricināja Eiropu un apliecināja, ka kino ir lielā ekrāna māksla. Abas filmas ar dažu gadu starpību ieguvušas Eiropas gada labākās filmas statusu, saņemot Eiropas Kinoakadēmijas zeltīto statueti. Godalgotās kinolentes apliecina mīlestību pret itāļu kino zelta laikmetu un šī perioda mūsdienu reinkarnācijas Sorentīno rokrakstu, kuram raksturīgs estētiskais un intelektuālais vēriens, kā arī cilvēcības koncentrāts. Pērkot biļetes uz abiem seansiem kinoteātra kasē, atlaide 1 EUR no katras biļetes cenas.

Par filmu «Dižais skaistums» Sorentīno saņēmis vairākas kino godalgas, tai skaitā uz režisora plaukta stāv viegli putekļu apputējis zeltītais tēvocis «Oskars» un Eiropas Kinoakadēmijas statuete. Sorentīno jaunākajā veikumā «Jaunība» radījis fantasmagoriju par jaunības burvību un atmiņas trauslumu. Filma saņēmusi «Zelta palmas» zara nomināciju Kannu kinofestivālā un triumfējusi Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniegšanas ceremonijā, iegūstot trīs balvas - gada labākās filmas, labākā režisora un labākā aktiera (sers Maikls Keins) godalgas. Vairums jau atkodējuši Sorentīno izteiksmes veidu - skaistuma un neglītuma deformāciju, radot jaunus kino estētiskos vaibstus filmās «Ģimenes draugs», «Dievišķais» un «Šī varētu būt īstā vieta». Filmas «Dižais skaistums» un «Jaunība» turpina filozofiski-asociatīvo tēmu spēli un filigrāni konstruēto mizanscēnu stilu. Sorentīno nereti dēvē par jauno Federiko Fellīni, jo gluži kā savs tautietis spēj pārsteigt ne tikai ar savu vizionāra talantu, bet arī ar neizsmeļamo fantāzijas un ironijas arsenālu.

Vairāk informācijas: splendidpalace.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu