Jaunākā «Zvaigžņu karu» filma kļūst par vienu no visu laiku pelnošākajām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jaunākā «Zvaigžņu karu» filmu sērijas daļa «Spēks mostas» («Star Wars: The Force Awakens») turpina dominēt Ziemeļamerikas kinoteātros. 2016. gada pirmajā nedēļā iekasēti vēl 88,3 miljoni dolāru, ziņo «collider.com». 17 dienās Ziemeļamerikā filma jau iekasējusi 740,2 miljonus, tuvojoties rekordam, kuru 2010. gadā uzstādīja Džeimsa Kamerona filma «Avatar» - 760,5 miljonus.

Filmai «Spēks mostas» noteikti jau pēc dažām dienām «Avatar» rekordu izdosies pārspēt.

Globālajā kases ieņēmumu topā «Star Wars: The Force Awakens» ierindojas sestajā vietā. Līdz šim filmas kopējie kases ieņēmumi ir apmēram 1,5 miljardi dolāru (1,4 miljardi eiro). Domājams, ka tuvākajās dienās kinolente apsteigs «Fast & Furious 7» («Ātrs un bez žēlastības 7») un «The Avengers» («Atriebēji»), kļūstot par ceturto ienesīgāko filmu kino vēsturē.

Visu laiku pelnošākā filma ir «Avatar» ar 2,8 miljardiem dolāru (2,6 miljardiem eiro).

Eksperti paredz, ka «Star Wars: The Force Awakens» globālie kases ieņēmumi būtiski palielināsies pēc iznākšanas Ķīnā, kas ir pasaules otrais lielākais kino tirgus pēc ASV.

Šī ir jau septītā daļa «Zvaigžņu karu» filmu sāgā, kuras notikumi norisināsies 30 gadus pēc oriģinālās triloģijas pēdējās filmas «Džedaju atgriešanās» notikumiem. Kritiķi šo filmu jau atzinuši par «triumfu» un «kino klasikas nosaukuma cienīgu».

Studijas «Paramount» filma «Tētuku kari» («Daddy’s Home») ar labiem rezultātiem šonedēļ 2. vietā. Iekasēti 29 miljoni.

Anotācija: Kur bijis, kur ne, pēkšņi uz Breda (Vils Ferels) jaunās ģimenes sliekšņa kā no zila gaisa uzrodas bērnu īstais tēvs. Starp abiem tētukiem sākas sīva cīņa par bērnu simpātijām, kurā tiek likti lietā visi iespējamie līdzekļi. Kurš kuru? Maigais un apzinīgais Breds vai muskuļotais mačo Dastijs (Marks Vālbergs)?

Kventina Tarantino vesterns «The Hateful Eight» numur 3 ar 17 miljoniem.

Anotācija: ASV pēc Pilsoņu kara. Leģendārais mednieks par atlīdzību Džons Ruts konvojē noziedznieci Deiziju uz Redroku, lai tur viņai spriestu tiesu par slepkavību. Pēc tam, kad, satiekot vēl dažus ceļiniekus, viņus pārsteidz sniega vētra, kompānijai nākas meklēt patvērumu meža būdā, kur viņus jau sagaida visai raiba sabiedrība vēl četru cilvēku sastāvā. Pamazām rodas aizdomas, ka šī tikšanās nav bijusi nejauša un katram no astotnieka ir savi, pavisam nopietni iemesli šeit atrasties.

4. vietā komēdija «Māsas» (Sisters), kurā tēlo komēdiju aktrise Tina Feja kopā ar kolēģi Eimiju Poleri. Filmas sižets: pirms vecāki paguvuši pārdot ģimenes māju, māsas Mora un Keita nolemj sarīkot tajā vēl vienu trakulīgu ballīti saviem bijušajiem klasesbiedriem.

Foto: publicitātes

Top5 noslēdz «Chipmunks: The Road Chip».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu