Avārijā Dakāras rallijreida prologā ievainoti desmit skatītāji

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Prestižā «Dakāras» rallijreida prologā sestdien ķīniešu autosportistes Guo Meilinas vadītais «Mini» spēkrats ietriecies skatītājos, savainojot desmit cilvēkus.

Tiek ziņots, ka pieci cilvēki guvuši nopietnas traumas, bet kāds vīrietis un viņa 14 gadus vecais dēls ar vissmagākajiem ievainojumiem steidzami nogādāti slimnīcā. Negadījumā kopumā cietuši četri bērni un grūtniece, kā arī pati Meilina.

Meilinas pilotētais «Mini» spēkrats sestdien Dienvidamerikā notiekošā «Dakāras» rallijreida 11 kilometrus garajā prologā aptuveni pusceļā nobraucis no ceļa, ietriecoties skatītājos.

Līdz šim pēdējais negadījums, kurā «Dakāras» rallijreidā tika ievainoti skatītāji, bija 2011.gadā,

turklāt toreiz viens cilvēks mira.

Pēc notikušā prologā uzrādītie rezultāti tika anulēti, bet svētdien sacensībās gaidāms pirmais posms, kas notiks Argentīnā, bet pāris etapi notiks arī Bolīvijā.

Kopumā šajā rallijreidā iecerēti 13.posmi, no kuriem pēdējais notiks 16.janvārī.

«Dakāras» rallijreids, kurā arī šogad nestartē neviens Latvijas pārstāvis, astoto reizi pēc kārtas norisinās Dienvidamerikā. Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu