Jāņa Rozes grāmatnīcas apkopo gada pirktākās grāmatas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @zvaigzneabc

2015. gads ir pagājis, un katrs no mums gada beigās izdara savus secinājumus – ko labu esam paveikuši un ko gaidām no jaunā, 2016. gada. Grāmatu mīļi savā starpā varētu sacensties, cik grāmatas izlasītas un kuras no tām ir gada mīļākās un interesantākās. Katram no mums šis saraksts būs atšķirīgs, taču ir vērojamas arī noteiktas tendences, tāpēc arī grāmatnīcas «Jānis Roze» apkopojušas gada pārdotāko grāmatu topu, lai noskaidrotu Latvijas lasītāju kopējo gaumi un intereses.

Godpilno pirmo vietu šogad ieņem Intas Blūmas grāmata «Latvietes karma», kura no iznākšanas brīža visu laiku atradās pārdotāko grāmatu sarakstā. Otrajā vietā ierindojas E L Džeimsas grāmata «Grejs», kuru noteikti iegādājās tās lasītājas, kuras bija apburtas ar «Greja piecdesmit nokrāsu» triloģiju. Liels prieks ir par trešo vietu, kura pienākas Noras Ikstenas grāmatai «Mātes piens». Tas nekas, ka grāmata iznāca tikai novembrī, tā uzrunāja daudzus, palīdzot tai tik īsā laikā ierindoties topa trijniekā. Kopumā izvērtējot pirktāko grāmatu sarakstu, var secināt, ka 2015. gadā lasītāji bija patiešām iecienījuši latviešu autoru darbus, piemēram, Sanitas Reinsones «Meža meitas», Gunta Eniņa «Nezināmā Latvija», Nila Saksa un Jurģa Liepnieka detektīvromānu «Nāve – tās nav beigas», Māra Bērziņa «Svina garša», eksprezidenta Valda Zatlera autobiogrāfisko grāmatu «Kas es esmu» un Anatolija Danilāna praktisko grāmatiņu «Jaunas un vecas ziņas par ilgu un laimīgu dzīvi».

Starp bērnu grāmatām pārliecinošas līderes ir Džefa Kinnija sarakstītās «Grega dienasgrāmatas»,

nupat viņš paviesojās arī Latvijā, lai tiktos ar saviem faniem. Topā skatoties, redzam, ka datorspēlei «Minecraft» ir liels sekotāju pulks, jo arī šīs grāmatas ir starp pirktākajām.

Izvērtējot pirktāko grāmatu sarakstu krievu valodā, secinām, ka šajā topā izvirzījušās visas E L Džeimsas grāmatas «Greja piecdesmit nokrāsas».

Izrādās, ka dzeja atkal nāk modē, jo lielu popularitāti ieguva Guntara Rača dzejas grāmata «Laikam laika nav», bet gada skaistākā kalendāra tituls pienākas gleznotājas Kristīnes Luīzes Avotiņas darbam «Sapņu upe».

Latvijas iedzīvotāji ir ne tikai dziedātāju tauta, bet arī lieli lasītāji. Par to pārliecinājāmies, apkopojot 2015. gada rezultātus. Un pats galvenais, ka fiziskā grāmata turpina dzīvot un priecēt lasītājus ar saturu, smaržu un dvēseliskumu.

Materiāls sagatavots, izmantojot Jāņa Rozes grāmatnīcas 2015. gada grāmatu pārdošanas rezultātus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu