Pasaule sagaida Jaungadu par spīti teroraktu draudiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaulē piektdienas naktī ar dažādām svinībām tika sagaidīta Jaungada iestāšanās, lai gan dažviet bija pastiprināti drošības pasākumi iespējamu teroraktu draudu dēļ.

Ņujorkā apmēram miljons cilvēku sapulcējās Taimskvērā, lai vērotu slavenas lodes nolaišanos.

Brazīlijā cilvēku pūļi piepildīja Riodežaneiro pilsētas Kopakabanas pludmali, lai noskatītos iespaidīgu uguņošanu.

Japānā cilvēki palaida gaisā balonus pie Tokijas torņa, savukārt Dienvidkorejā tika tradicionāli skandināti zvani.

Jaunzēlandes pilsētā Oklendā pūlis ar laika atskaiti sagaidīja Jaungadu pie Debesu torņa (Sky Tower), kur varēja vērot lāzeršovu un uguņošanu. Uguņošana notika arī Sidnejas ostā Austrālijā.

Londonā vairāk nekā 100 tūkstoši cilvēku vēroja uguņošanu pie Temzas upes, tomēr drošību uzturēja tūkstošiem papildu policistu.

Skotijas galvaspilsētā Edinburgā tika saņemts Jaungada sveiciens no britu astronauta Tima Pīka, kas to nosūtīja tiešraidē no Starptautiskās kosmosa stacijas.

Berlīnē notika uguņošana pie Brandenburgas vārtiem, kuru vēroja apmēram miljons cilvēku. Minhenē svinības notika apstākļos, kad policija bija brīdinājusi par džihādistu grupējuma «Islāma valsts» plānotu teroraktu un aicinājusi cilvēkus neveidot pūļus.

Parīzē tradicionālā uguņošana tika aizstāta ar piecu minūšu ilgu video priekšnesumu pie Triumfa arkas, kas tika demonstrēta uz ekrāniem Elizejas laukos.

Parīzes mērs Anna Hidalgo paziņoja, ka šī video nolūks ir paust «pasaulei vēsti, ka Parīze iztur, lepna par savu dzīvesveidu».

Francijas prezidents Fransuā Olands pirms tam Jaungada uzrunā valsts iedzīvotājiem atzina, ka valsts «vēl nav tikusi galā ar terorismu» pēc 13.novembra Parīzes teroraktiem, kuros nogalināti 130 cilvēki.

Ķīnas austrumu pilsētā Jaņtajā četri ūdenslīdēji ar mūzikas instrumentiem un elpošanas aparātu sniedza pazemes koncertu zivju akvārijā.

Dubaijā notika uguņošana pie debesskrāpja «Burdž Halifa», neraugoties uz ugunsgrēku Dubaijas viesnīcā «Address Hotel».

Ēģiptē tika sarīkota uguņošana pie piramīdām Kairas tuvumā, valdībai mēģinot atdzīvināt tūrisma industriju.

Uguņošana notika arī Maskavas Sarkanajā laukumā.

Madridē Saules vārtu (Puerta del Sol) laukumā tika ielaisti tikai 25 tūkstoši cilvēku drošības apsvērumu dēļ.

Sjerraleonē, kur Ebolas vīrusa uzliesmojums atzīts par beigušos, notika Jaungada svinības galvaspilsētā Frītaunā, kur pirms gada šīs slimības uzliesmojuma dēļ ielas bija gandrīz tukšas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu