Neizskaidrojami 2015. gada noziegumi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ne vienmēr noziegumi tiek darīti apzināti vai ar mērķi. Tomēr ir gadījumi, kas paliek atmiņā uz ilgāku laiku. Kā piemēru var minēt vienu no noziegumiem, kad tiek nolaupīts cilvēks, lai veiktu palīgdarbus. Vai otrs piemērs, kad bērniem Visu svēto dienā tiek atņemti saldumi.

 
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: flickr.com/photos/jcapaldi

Bērniem nozog Helovīna saldumus

Likumsargi saņēmuši informāciju, ka Helovīna svētku laikā Madonas pusē nezināmi cilvēki bērniem nozaguši iegūtos saldumus, pastāstīja Valsts policijas pārstāve Sintija Virse.

Viņa paskaidroja, ka 31.oktobra vakarā Madonas policijā saņemta informācija, ka ap plkst.20 Madonā, Gaujas ielā pagaidām nenoskaidrotas personas kādai 12 gadus vecai meitenei un viņas paziņām nozagušas Helovīna svētku laikā iegūtos saldumus.

Policija noskaidro notikušā apstākļus.

 
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: LETA

Nolaupa cilvēku, lai krautu būvgružus

2016. gada 18. janvārī plkst.10 Limbažu rajona tiesā sāks skatīt krimināllietu, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par personas nolaupīšanu un piespiešanu kraut piekabē būvgružus, liecina Limbažu rajona tiesas darba grafiks.

Apsūdzētais šovasar, būdams alkohola ietekmē, brauca ar auto, līdz apstājās pie kāda gājēja un sāka ar viņu runāt. Uzskatot, ka vīrietis ir parādnieks, apsūdzētais viņam piedraudēja ar gāzes pistoli un, iesitot pa pakausi, pavēlēja iekāpt automašīnas bagāžas nodalījumā.

Tad apsūdzētais ar automašīnu aizveda cietušo uz savu dzīvesvietu, kur lika viņam kraut traktora piekabē pie mājas esošos būvgružus. Cietušais to arī darīja līdz brīdim, kad netika uzraudzīts un viņam izdevās aizbēgt.

Apsūdzētajam tagad draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods.

 
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: LETA

Pasažieris, atriebjoties taksistam, sabojā viņa automašīnu

Pērn, Vecgada vakarā ap plkst. 23 Rīgas Latgales policijas iecirkņa darbinieki saņēma izsaukumu uz Gogoļa ielu Rīgā. Zvanītājs bija kāds taksometra vadītājs, kurš ziņoja par vīrieti, kas spārda viņa automašīnu.

Policisti izbrauca uz notikuma vietu, kur sastapa iereibušo automašīnas apskādētāju. Policijas darbinieki aizturēja 1976. gadā dzimušo vīrieti un nogādāja policijas iecirknī, kur viņš atzina savu vainu izdarītajā.

Aizturētais policistiem pastāstīja, ka viņam licies, ka automašīnas vadītājs par taksometra pakalpojumiem paņēmis vairāk naudas, nekā jāmaksā par braucienu. Redzot, ka taksometra vadītājs dodas projām ar saņemto naudu, aizturētais par to saniknojās un sāka spert pa automašīnu, sabojājot to.

Par šo gadījumu policijā sākts kriminālprocess par mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu. Šādam noziegumam likumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

 
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls

Par nelikumīgām medībām aizturēts vīrietis, kurš Rīgā nomedījis bebru

Šā gada 19. oktobrī dienas laikā, īsi pēc pulksten 14:00, policijā tika saņemta informācija par nelikumīgām medībām pilsētas teritorijā. Kāda Biķernieku ielas daudzdzīvokļu nama iedzīvotāji bija sašutuši par mednieku rīcību, kuri krastā pie grāvja izvietojuši lamatas un tajās notvēruši bebru.

Tā kā pilsētā medīt ir nelikumīgi, informācija pārbaudei tika nodota Galvenās kārtības policijas pārvaldes Nelikumīgu medību un zvejas apkarošanas vienības darbiniekiem. Pārbaudot iedzīvotāju norādīto pārkāpuma vietu, likumsargi tur konstatēja nāvējošas lamatas, kurās gājis bojā bebrs. Policisti tur ierīkoja slēpni, un ap pulksten 21:00, kad malumednieks devās pēc medījuma, policisti viņu aizturēja. Aizturētais vīrietis ir kāds 1986.gadā dzimis vietējais iedzīvotājs.

Policisti pārbaudes laikā noskaidroja, ka aizturētā persona ne tikai medījusi ar medību rīkiem neatļautā vietā, proti, pilsētā, bet vīrietis nav arī ieguvis mednieka apliecību. Tas arī varētu izskaidrot vīrieša neapdomīgo rāmveida lamatu izvietošanu krastā uz bebru takas.

Likumsargi atzīst, ka naktī lamatās iekļuvušais bebrs, iespējams, pasargāja kādu vietēja iedzīvotāja ziņkārīgu mājdzīvnieku, jo, kā tika novērots, vieta tiek plaši izmantota suņu pastaigām.

Par virkni Medību likuma prasību pārkāpumiem pret aizturēto vīrieti sākta administratīvā lietvedība.

 
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: flickr.com/photos/striatic

Jauniešu joks beidzas policijā

Šā gada augusta sākumā, naktī ap pulksten 2:00 Rīgas Ziemeļu iecirkņa policisti saņēma informāciju, ka Pulkveža Brieža un Hanzas ielu krustojumā kāda nenoskaidrota persona ar ieroci rokās un masku galvā izlēkusi no automašīnas un nobiedējusi kādu garāmgājēju. Garāmgājējs aizbēdzis un nekavējoties par notikušo paziņojis likumsargiem, tāpat arī nosaucis automašīnas marku un valsts numura zīmi.

Automašīnas meklēšanā tika iesaistīti Speciālo uzdevumu bataljona darbinieki, kuri Lubānas un Ilūkstes ielu krustojumā sadarbībā ar pašvaldības policistiem aizturēja meklēto automašīnu. Automašīnā atradās 1994. un 1996. gadā dzimuši jaunieši, kuri tika aizturēti un nogādāti Ziemeļu policijas iecirknī.

Jaunieši policistiem paskaidroja, ka esot gribējuši nofilmēt video, kur persona maskā ar ieroci rokās nobiedē garāmgājēju, pēc tam atvainojas un paskaidro, ka tas bijis tikai joks. Taču, realizējot to dzīvē, viņi kādu garāmgājēju tik ļoti nobiedēja, ka viņš aizbēga un nekavējoties par to paziņoja policistiem. Tādēļ jaunieši nav paspējuši viņam atvainoties.

Pret abiem aizturētajiem jauniešiem ir sākta administratīvā lietvedība par sīko huligānismu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu