Rīgas «Dinamo» bezcerīgi zaudē «Torpedo»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Ar zaudējumu šo gadu pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā noslēdza Rīgas «Dinamo» komanda, kas savā laukumā ar 1:4 (0:2, 0:0, 1:2) kapitulēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētajai, Pētera Skudras un Ģirta Ankipāna vadītajai Ņižņijnovgorodas «Torpedo». Par labāko spēlētāju «Dinamo» sastāvā atzina vārtsargu Joakimu Ēriksonu, kamēr «Torpedo» rindās labākais bija Latvijas izlases uzbrucējs Daugaviņš.

Rezultātu piektajā minūtē atklāja Aleksandrs Frolovs, bet pirmās trešdaļas beigu daļā izcēlās Artjoms Aļajevs, turklāt rezultatīva piespēle fiksēta Daugaviņam. Trešās trešdaļas beigās trešos vārtus «Torpedo» labā iemeta Maksims Osipovs, bet vēl pēc tam ar goda vārtiem rīdziniekiem izcēlās Gunārs Skvorcovs.

Savukārt pēdējā minūtē ripu jau tukšos vārtos pēc vēl vienas Daugaviņa piespēles ieraidīja Dmitrijs Sjomins.

Līdz ar to Rīgas «Dinamo» gadu noslēdza ar zaudējumu, nespējot pietuvoties izslēgšanas spēļu zonai.

Kaut rīdzinieki maču iesāka aktīvi un agresīvi, ceturtajā minūtē mājiniekus mazākumā atstāja Armands Bērziņš. Arī mazākumā vispirms Rīgas «Dinamo» komandai bija pretuzbrukums, tomēr brīdi vēlāk «Torpedo» izdevās atklāt rezultātu, kad Kirila Koļcova metienu vārtu priekšā pielaboja Frolovs.

Pēc zaudētajiem vārtiem vēl kādu brīdi aktīvāk uzbruka rīdzinieki, bet trešdaļas otrā puse aizritēja ļoti mierīgi - ilgs laiks tika nospēlēts faktiski bez pauzēm, tomēr tajā arī metieni gandrīz netika izdarīti. Tomēr trīs minūtes pirms trešdaļas beigām rīdzinieki ielaida otros vārtus, kad uzreiz pēc iemetiena Daugaviņa raidījumu pa vārtiem pielaboja Aļajevs. Līdz ar to pēc pirmās trešdaļas Rīgas «Dinamo» atradās iedzinējos ar 0:2.

Otrajā trešdaļā jau otrajā minūtē noraidījumu nopelnīja aktīvi spēlējošais Daugaviņš. Šajā laikā rīdziniekiem bija labas vārtu gūšanas iespējas, tomēr pārspēt Iļju Proskurjakovu tā arī neizdevās. Drīz vien divas mazākuma minūtes nācās izturēt arī Rīgas «Dinamo», bet trešdaļas vidū ļoti izteiktu pārsvaru ieguva «Torpedo», dažbrīd pat neļaujot mājiniekiem iziet no zonas.

Pēc otrā reklāmas pārtraukuma rīdzinieki beidzot nedaudz izlīdzināja spēli, tomēr bīstamus momentus līdz trešdaļas beigām tā arī nespēja radīt un joprojām zaudēja pretiniekiem ar 0:2.

Arī trešajā trešdaļā Rīgas «Dinamo» ātri nopelnīja vairākumu, bet šoreiz tik viegli iniciatīvu neatdeva. Trešdaļas vidusdaļā rīdzinieki vēlreiz ieguva vairākumu un šajās divās minūtēs jau ieguva ļoti daudz bīstamu momentu, sekmīgi spēlējot arī Filipam Toluzakovam. Pēc šādas ilgstošas ofensīvas «Torpedo» galvenajam trenerim Skudram pat nācās pieprasīt pusminūtes pārtraukumu.

Kaut arī pēc pārtraukuma rīdzinieki turpināja uzbrukt, viņus uz divām minūtēm apturēja noraidījums par skaitliskā sastāva pārkāpšanu. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām trešo ripu «Torpedo» labā pretuzbrukumā iemeta aizsargs Artjoms Osipovs, tomēr nieka 23 sekundes vēlāk Rīgas «Dinamo» samazināja deficītu līdz 1:3 - pēc Gunta Galviņa spēka paņēmiena ripa nokļuva pie Ginta Meijas un ar precīzu metienu izcēlās Skvorcovs.

Kaut atlikušajā laikā «Torpedo» tikai aizsargājās, viņiem ne tikai izdevās noturēt uzvaru, bet nepilnu pusminūti pirms pamatlaika beigām arī ieraidīja ripu tukšos vārtos.

Rīgas «Dinamo» - Ņižņijnovgorodas «Torpedo» 1:4

1:0 Aleksandrs Frolovs (Koļcovs, Sjomins) (4:56, vair.).

2:0 Artjoms Aļajevs (Daugaviņš, Sjomins) (17:16).

3:0 Maksims Osipovs (Koņkovs, Videls) (56:08).

3:1 Gunārs Skvorcovs (Galviņš, Maija) (56:31).

4:1 Dmitrijs Sjomins (Daugaviņš) (59:34, tukšos vārtos).

Metieni: 29 - 25

Soda minūtes: 8 - 8

Šajā mačā Rīgas «Dinamo» sastāvā debitēja krievu uzbrucējs Filips Toluzakovs, kurš apmaiņā pret drafta izvēli iegūts no Maskavas «Spartak» komandas.

Nākamo maču KHL regulārā čempionāta ietvaros rīdzinieki aizvadīs 4.janvārī, kad uzņems Slovākijas klubu Bratislavas «Slovan», bet 48 stundas vēlāk spēkosies ar vēl vienu konkurentu cīņā par vietu izslēgšanas spēlēs Zagrebas «Medveščak» no Horvātijas. Kopumā Rīgas «Dinamo» janvārī aizvadīs deviņas mājas spēles, bet izbraukumā būs jāspēkojas vien trīs reizes.

Iepriekšējo spēli rīdzinieki aizvadīja pirms Ziemassvētkiem, kad 22.decembrī izbraukumā izdevās ar 3:0 pieveikt «Medveščak». Šomēnes Latvijas klubs septiņās spēlēs guva četras uzvaras.

Decembrī «Torpedo» hokejisti tikuši pie trim uzvarām septiņos mačos.

Rīgas «Dinamo» ar 53 punktiem 42 mačos atrodas 12.pozīcijā Rietumu konferencē. Rīdziniekiem pietrūkst desmit punktu, lai būtu konferences labāko astoņu komandu vidū, kas nodrošinātu iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā.

Savukārt «Torpedo» ar 75 punktiem 44 spēlēs pakāpusies uz šīs konferences ceturto pozīciju.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu