Jaunā gada sagaidīšana 11.novembra krastmalā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Rīdzinieki un pilsētas viesi tiek aicināti sagaidīt 2016.gadu pasākumā 11.novembra krastmalā, kas risināsies no 31.decembra plkst. 21 līdz 1.janvāra plkst.3, informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Pasākuma apmeklētāji varēs baudīt īpaši sagatavotu kultūras programmu ar mūziķu, populāru grupu un dīdžeju priekšnesumiem, vērot svētku uguņošanu, apmeklēt krastmalā izvietotās tirdzniecības vietas un kopā ar saviem draugiem un ģimeni svinēt svētkus.

Jau no plkst.21 pasākuma apmeklētājiem būs iespēja vērot Denisa Paškeviča un grupas «Funk Therapy» uzstāšanos, pēc tam 11.novembra krastmalā muzicēs grupas «Dzelzs vilks», «Musiqq» un «Big Al&The Jokers». Tieši gadu mijā svinību apmeklētāji varēs vērot svētku uguņošanu, bet pēc tās svinības turpināsies kopā ar leģendārās grupas «Queen» atveidotājgrupu «Killer Queen» no Lielbritānijas. Svinību vietā iedzīvotājus izklaidēs arī dīdžeja Arta Volfa muzikālās performances. Pasākumu vadīs Māris Grigalis.

Omulīgākai svētku gaisotnei pasākuma apmeklētājiem būs iespēja sasildīties pie ugunskuriem un iegādāties tirgotāju piedāvātos gadumijas tradīcijām raksturīgos ēdienus un dzērienus.

Lai nodrošinātu jauku gaisotni svētku norises vietā, ikviens aicināts ievērot sabiedrisko kārtību un drošību. Pasākuma norises vietā aizliegts ienest sprādzienbīstamus priekšmetus un pirotehniku, asus priekšmetus, šaujamieročus un citas bīstamas lietas. Tāpat apmeklētāji ir atbildīgi par savām personīgajām mantām. Bērniem līdz 16 gadu vecumam ieeja pasākumā tikai kopā ar vecākiem. Vienlaikus vecāki aicināti pieskatīt savus nepilngadīgos bērnus. Pasākuma teritorijā sabiedrisko kārtību uzraudzīs Rīgas Pašvaldības policija. «Aicinām iedzīvotājus būt saprotošiem un ļaut drošības dienestiem veikt savus pienākumus, tostarp pārbaudes, lai svētki būtu izdevušies un tikai patīkamiem pārsteigumiem piepildīti,» informē pasākuma organizatori.

Svētku izjūtu Vecgada vakarā un arī pēc pusnakts būs iespēja baudīt ne tikai 11.novembra krastmalā, bet arī Vecrīgā, kur darbosies Ziemassvētku tirdziņi. Doma laukumā Jaunā gada sagaidīšanas pasākuma programmā uzstāsies dīdžejs Artis Volfs, muzikālā grupa, bet pēc pusnakts par jautrību gādās dīdžejs Toms Grēviņš. Līvu laukuma tirdziņā Jaunā gada koncertā «Mīlestības skartie» uzstāsies grupa «Billy B and this Sonic Rockets». Pēc pusnakts Līvu laukumā iedzīvotāji varēs dejot pasaules hitu un populāru melodiju pavadījumā, skanot gan liriskām mīlas balādēm, gan rokenrola klasikai.

Gan pirms gadumijas, gan Jaunajā gadā rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti apskatīt arī festivāla «Ziemassvētku egļu ceļš» 43 vides objektus - visdažādākajās tehnikās veidotas Ziemassvētku egles.

31.decembrī un 1.janvārī Rīgas sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu