TOP 5 grāmatas ziemas brīvdienām sadarbībā ar e-grāmatu bibliotēku Fabula

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Svētku satraukumā un steigā vajag atrast brīvu brīdi, lai mierīgi palasītu grāmatu. Nav laika? Nav grāmatu? Nezini, ko lasīt? Ar Fabula abonementu Tu vari piekļūt simtiem jaunu un labu grāmatu latviešu valodā savā mobilajā ierīcē. Tieši gadu mija ir īstais brīdis, lai mainītu savus paradumus un apgūtu kaut ko jaunu, kā piemēram, sākt lasīt grāmatas savā viedtālrunī vai planšetdatorā! Un tikai ar pāris klikšķiem Tu vari šo iespēju uzdāvināt arī saviem tuvajiem un draugiem!

Ja Tu vēl neesi kādam sarūpējis dāvanu, Fabula dāvanu karte būs lieliska dāvana ikvienam grāmatu mīlim.

Iespējams iegādāties elektronisku dāvanu karti vai drukātu

Fabula ir apkopojusi piecas grāmatas, kuras, ja ne svētku brīvdienās, tad šajā ziemā noteikti ir jāizlasa: tās liks Jums smieties, brīžiem mulst, atcerēties pirmās nopietnās dzīves pieredzes un aizrautībā sekot līdzi varoņu gaitām.

1. Mēliss Frīdentāls «Bites»

Foto: publicitātes

Mēliss Frīdentāls «Bites»

Mēlisa Frīdentāla (Meelis Friedenthal; 1973) romāns «Bites» vēstī par Leidenes studentu Laurentiju Hilu, kurš 17. gadsimta nogalē ierodas uz studijām Tērbatas universitātē. Sešu dienu notikumi un atmiņas savijas ar fantāziju, tālaika zinātne – ar pārdabiskajām sfērām un māņticību, un visam fonā ir lietus, smakas, slimības un trūdi.

Abonē no 5.59/EUR mēnesī vai pērc par 7. 00 EUR un lasi savā mobilajā telefonā vai planšetē.

2. Kriss Harisons «Neprātīgi iemīlējies»

Foto: publicitātes

Kriss Harisons «Neprātīgi iemīlējies»

Izlasot šo grāmatu, varētu teikt – kaut ko tādu var uzrakstīt tikai līdz ausīm iemīlējies cilvēks. Tā tas patiešām ir, turklāt Harisons ir iemīlējies dubulti – itālietē un Itālijā. Pirmā mīlestība – pret mīļoto – ir atnākusi uzreiz un palīdz uzplaukt tai otrajai, kurai nav tik viegli raisīties. Kriss ir austrālietis, kurš daudz ceļo, draudzējas ar loģiku un ir samērā likumpaklausīgs. Mīlestība aizved viņu uz Itāliju, kurā viņš pārkāpj robežas un ļaujas tikt pārsteigtam.

Abonē no 5.59/EUR mēnesī vai pērc par 8.99 EUR un lasi savā mobilajā telefonā vai planšetē.

3. Kamilla Lekberga «Nāras sauriens»

Foto: publicitātes

Kamilla Lekberga «Nāras sauriens»

Fjelbakā uzaust jauna zvaigzne rakstniecībā – Kristians Tīdels. Viņa pārsteidzošais darbs un noslēpumainā personība jau sākotnēji ieinteresē daudzus, tomēr vislielāko uzmanību autors gūst brīdī, kad lasītāji uzzina – autors saņem draudu vēstules. Kādēļ gan kāds gribētu biedēt Kristianu? Kas ir šo vēstuļu autors? Un vēl šī mīklainā Magnusa Šelnera pazušana... Notikumi sāk uzņemt apgriezienus, un atklājas pārsteidzošas sakarības. Jau atkal meistarīgi savīti laikaposmi un dzīvesstāsti rada spraigu, intriģējošu sižetu, kas uzmanībai neļauj atslābt ne mirkli.

Abonē no 5.59/EUR mēnesī vai pērc par 7.90 EUR un lasi savā mobilajā telefonā vai planšetē.

4. Jans Filips Zendkers «Tavu sirdspukstu dziesma»

Foto: publicitātes

Jans Filips Zendkers «Tavu sirdspukstu dziesma»

Veiksmīgs Ņujorkas advokāts kādudien nozūd, neatstādams ģimenei par sevi nekādu ziņu. Taču viņa pēdas ved uz Austrumiem… Tad sieva un meita Džūlija atrod vēstuli, ko ģimenes tēvs pirms daudziem gadiem rakstījis kādai Birmas sievietei vārdā Mi Mi. Apņēmusies par katru cenu izzināt tēva pagātnes noslēpumus un viņu sameklēt, enerģiskā Džūlija dodas uz Birmu, uz gleznaino Kalo pilsētiņu, kuras nomalē noslēpumainā Mi Mi reiz dzīvojusi. Tā sākas Džūlijas ceļojums tēva jaunības pasaulē. Viņa atklāj likteņstāstus, kas vēsta par neticamām grūtībām un cilvēku sīkstumu, tās pārvarot, par kaislīgu mīlestību un nelokāmu uzticību, un par gara spēku, kas uzveic visus šķēršļus.

Abonē no 5.59/EUR mēnesī vai pērc par 7.99 EUR un lasi savā mobilajā telefonā vai planšetē.

5. Ketrīna Govjē «Gravīru mestara meita»

Foto: publicitātes

Ketrīna Govjē «Gravīru mestara meita»

Romāns «Gravīru meistara meita» aizved mūs uz 19. gadsimta Japānu. Gravīru meistars ir Hokusai (1760–1849), kurš ilgajā darba mūžā radījis tūkstošiem skiču, zīmējumu un gravīru: Edo pilsētas izpriecu kvartāli un kurtizānes, gājēju pārpilni tilti un pārcēlāju laivas Sumidas upē, majestātiskā Fudzi kalna skati un bijību iedvesošais «Lielais vilnis» ar sīkajiem airētājiem baltajās putu krēpēs... Hokusai bija meita O-Ei – liela brīvdomātāja un tikpat talantīga māksliniece kā tēvs. Bērnībā viņa to dievināja, vēlāk O-Ei attiecības ar tēvu bija visai sarežģītas, tomēr visu mūžu abus vienoja kāda netverama saite, ko viņa, pat gribēdama, nespēja pārcirst. O-Ei strādāja Hokusai necilajā «studijā», kur tapuši nepārprotami atšķirīgi darbi. Vai visi Hokusai parakstītie šedevri tiešām pieder Hokusai spalvai un otai?

Abonē no 5.59/EUR mēnesī vai pērc par 8.50 EUR un lasi savā mobilajā telefonā vai planšetē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu