Serbijā pretkorupcijas operācijā aizturēti 79 cilvēki

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Serbijas policija, veicot šajā valstī lielāko pretkorupcijas operāciju, ir aizturējusi 79 cilvēkus, tostarp vienu bijušo ministru, sestdien paziņoja iekšlietu ministrs Nebojša Stefanovičs.

Korupcijas akti notikuši 10 gadu laikā, «ļaujot aizturētajiem uzkrāt vairāk nekā 100 miljonus eiro», sacīja iekšlietu ministrs.

Starp aizdomās turētajiem ir "bijušais ministrs, vairāki augsta ranga bijušie ierēdņi, esošie un bijušie mēri un lielu firmu vadītāji», sacīja Stefanovičs.

Laikraksts «Blic» ziņoja, ka starp aizturētajiem ir bijušais tirdzniecības ministrs Slobodans Milosavļevičs.

Stefanovičs sacīja, ka policija meklē vēl piecus aizdomās turētos, un piebilda, ka «šī ir lielākā operācija ar mērķi apturēt korupciju un finanšu noziegumus».

Jau ziņots, ka Serbija un Eiropas Savienība (ES) 14.decembra vakarā sāka sarunas par Serbijas iestāšanos ES, atverot pirmās divas no 35 šo sarunu sadaļām - 35.sadaļu par Belgradas attiecību normalizēšanu ar Kosovu un 32.sadaļu par finanšu kontroli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu