«Ziemassvētku jampadracis» dodas pie skatītājiem ar īstu sniegu un jauniem talantiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Muzikālā izrāde visai ģimenei «Ziemassvētku jampadracis», kas tapusi, iedvesmojoties no latviešu iemīļotās tāda paša nosaukuma filmas, ir sākusi savu ceļu pie skatītājiem, apvienojot bērnu ansambļa «Dzeguzīte» mazo talantu un populāru Nacionālā un Dailes teātra aktieru sniegumu dzirkstošā un atraktīvā muzikālā stāstā.

Lai arī starplaikā starp filmu un izrādi jau izaugusi vesela paaudze, vienojošais elements starp tām ir vairāku aktieru un personāžu piedalīšanās, kurus labi atceramies no 90. gadu filmas. Klavierskolotāja sievas lomā veiksmīgi iejutusies viena no Vara Braslas filmas kādreizējām mazajām varonēm Liene Bērziņa (iepriekš - Liene Zostiņa), bet Brīnumbērna māti atveido Indra Burkovska.

«Ir milzīgs prieks un gandarījums par to, ka šis sirdssiltuma cauraustais ģimeniskais stāsts ir piedzīvojis otrreizēju atdzimšanu un man ir dota šī unikālā iespēja tajā piedalīties vēlreiz. Mazos dzeguzēnus esmu iemīļojusi jau kā savus pašas bērnus un apbrīnoju viņu spēju būt tik atbildīgiem un drosmīgiem. Tādēļ milzīgs paldies ansambļa vadītājai Zigdai Martinsonei, bez kuras šāda izrāde nebūtu iespējama,» saka Liene Berziņa.

Izrāde veidota pēc režisora Vara Braslas 1993. gadā uzņemtās latviešu populārās filmas «Ziemassvētku jampadracis» scenārija motīviem, ļaujot vēlreiz izdzīvot Cīrulīšu ģimenes nedienām un prieka mirkļiem piesātināto Ziemassvētku laiku.

Foto: publicitātes

Muzikālo stāstu šajā siltajā bezsniega ziemā trāpīgi papildina uz skatuves izmantotais īstais sniegs, ko Brīnumbērna mamma izmanto sava dēla salauztā pirksta dziedināšanai. Brīnumbērna lomā lieliski iejuties jaunais klavieru virtuozs Rūdolfs Rumpis, kurš konkursā «Musical de France» savā vecuma grupā ieguvis pirmo vietu. Zīmīgi, ka Rūdolfs īsi pirms pirmizrādes 20. decembrī salauza mazo pirkstiņu, tādējādi «pielāgojoties» sava atveidotā varoņa tēlam, kurš atbilstoši scenārijam arī īsi pirms koncerta salauž pirkstu un tādēļ nevar pats piedalīties koncertā.

Režisors un scenārija autors Ivars Lūsis stāstu veidojis, pieturoties pie filmas sižetiskajām vadlīnijām, taču ļāvis vaļu arī atsevišķiem drosmīgiem sižetiskiem pavērsieniem. Izrādes gaitā rodas jauns mīlas pāris - Skaraiņa kungs un nedzirdīgā kalpone Kristīne, kura, pateicoties pozitīvajiem notikumiem, kļūst dzirdīga. Tādējādi stāsts iegūst īpaši laimīgas beigas.

Izrādē piedalās arī aktieri Jūlija Ļaha (Konkordijas jaunkundze), Mārtiņš Vilsons (Skaraiņa kungs), Regīna Devīte vai Inese Ramute (Kristīne) un Ivars Auziņš (klavierskolotājs Cīrulītis). Klavierskolotāja pārējos bērnus atveido talantīgie vokālā ansambļa «Dzeguzīte» audzēkņi

Krista Krūmvēvere, Linda Čamane, Anna Irbe, Emīls Guģis un Edijs Reimanis.

Jau aizvadītas pirmās divas izrādes Rīgā un Cēsīs; 28. decembrī muzikālo stāstu vēl var pagūt noskatīties Liepājas Olimpiskajā centrā, bet 3. janvārī Rēzeknē, Latgales vēstniecībā «GORS».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu