KNAB Ušakovam lūdz izvērtēt RS un RNP maksājumu Arodbiedrību koordinācijas centram tiesiskumu; dome šai faktā problēmas nesaskata

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas domē ir saņemta Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vēstule, kurā Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (S) lūgts izvērtēt SIA «Rīgas satiksme» (RS) un SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» (RNP) veikto mērķa maksājumu biedrībai «Arodbiedrību koordinācijas centrs» lietderību un tiesiskumu, apsverot iespēju uzdot pašvaldības kapitālsabiedrībām pārtraukt finanšu līdzekļu piešķiršanu arodbiedrībai, zināja Rīgas domē.

KNAB vēstulē lūdzis «izvērtēt RS un RNP veikto mērķa maksājumu Arodbiedrību koordinācijas centram lietderību un tiesiskumu, atbilstību Rīgas pilsētas iedzīvotāju interesēm, vienlaicīgi apsverot iespēju uzdot pašvaldības kapitālsabiedrībām pārtraukt finanšu līdzekļu piešķiršanu minētajai biedrībai un slēgt darba koplīgumus pa tiešo ar arodbiedrībām».

Rīgas dome, izskatot minēto KNAB vēstuli, norāda, ka ne Valsts kontrole, ne Rīgas domes Audita un revīzijas pārvalde, veicot revīzijas RS un RNP attiecībā uz kapitālsabiedrību mērķa maksājumiem biedrībai «Arodbiedrību koordinācijas centrs» nav konstatējušas Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma noteikumu pārkāpumus, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes pārstāve Laila Ivāna. Šāda satura atbilde arī nosūtīta KNAB.

Ar iesniegumu KNAB saistībā ar šo maksājumu necaurredzamību un iespējamo nelietderību, lūdzot pārbaudīt, vai, veicot šos maksājumus, netiek pārkāpts Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likums, iepriekš vērsās Rīgas domes deputāte Sarmīte Ēlerte (V).

Kā ziņots, līdzekļi, kas pārskaitīti Arodbiedrību koordinācijas centram, vēlāk tiek pārskaitīti arī kritizētajām arodbiedrībām LABA un LABA RNP.

2014.gadā Arodbiedrību koordinācijas centra kopējie ieņēmumi bija 1,8 miljoni eiro, tostarp vien 58 000 - no saimnieciskās darbības. Kopējie izdevumi bija 1,7 miljoni eiro, tostarp algām un sociālās apdrošināšanas maksājumiem biedrībā strādājošajiem iztērēti 337 000 eiro jeb ap 20% no kopējiem izdevumiem.

Arodbiedrībā LABA, kurā strādā vidēji 22 darbinieki, par laika periodu no 2015.gada sākuma līdz septembra beigām algām un sociālajām iemaksām izlietoti 194 000 eiro, bet Arodbiedrību koordinācijas centrā ar vidēji 26 darbiniekiem šai pašā laika periodā šim pašam mērķim izlietoti 270 150 eiro. Arodbiedrībā LABA RNP ar diviem darbiniekiem šajā laikā šim mērķim iztērēti 5600 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu