Liepiņš: LRA savu oficiālo nostāju par kādu premjera kandidātu paudīs pēc Vējoņa lēmuma

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) savu oficiālo nostāju par kādu Ministru prezidenta amata kandidātu paudīs pēc tam, kad Valsts prezidents Raimonds Vējonis būs izšķīries, kuru kandidātu nominēt, sacīja LRA Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dainis Liepiņš.

Viņš skaidroja, ka svarīgākais ir, kādi būs premjera kandidāta mērķi un redzējums par darāmajiem darbiem. Izvērtējot kandidāta formulētos principus, politiskais spēks arī pieņems attiecīgu lēmumu.

Taujāts par partijas līdera Mārtiņa Bondara «Latvijas Avīzei» pausto, ka nacionālajai apvienībai «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK ir ļoti labs premjera kandidāts, kurš pirms vēlēšanām pārstāvēja partiju premjera kandidātu debatēs, proti, Roberts Zīle, Liepiņš skaidroja, ka LRA ir divi oficiāli pieņemti lēmumi - par tikšanos ar Valsts prezidentu un par sarunu ar nacionālo apvienību.

Liepiņš norādīja, ka abu politisko spēku programmas ir ļoti tuvas un nacionālajai apvienībai ir spēcīga personība premjera kandidātam - Zīle. Tajā pašā laikā politiķis norādīja, ka LRA neaģitē par Zīli, jo politiskajam spēkam ir tikai septiņas balsis Saeimā. Tāpat esot mainījusies situācija attiecībā uz to, vai partijas uztur savus premjera kandidātus, kuri tika nosaukti pirms vēlēšanām.

Jau vēstīts, ka «Vienotība» un Zaļo un zemnieku savienība plāno drīzumā nosaukt savus kandidātus valdības vadītāja amatam. Politiķi gan prognozē, ka šogad skaidrības par nākamo valdības sastāvu, visticamāk, vēl nebūs. Tāpat arī koalīcijas vienošanās par kādu konkrētu premjera amata kandidātu tuvākajās nedēļās vēl netiek prognozēta.

Vienlaikus tiek norādīts, ka arī šajās dienās notiek politiķu neformālās konsultācijas, kas var mainīt situāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu