SBRE: Ugunsgrēka sekas Rīgas pilī izdevies pilnībā novērst

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ugunsgrēka sekas Rīgas pilī izdevies pilnībā novērst, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja pilnsabiedrības SBRE valdes loceklis Didzis Putniņš.

Viņš norādīja, ka ir veikti daudz dažādi darbi, lai novērstu 2013.gadā piedzīvoto ugunsgrēku, un šobrīd neesot nevienas pazīmes, kas liecinātu par piedzīvoto nelaimi.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis otrdien iepazīsies ar Rīgas pils priekšpils restaurācijas darbu laikā paveikto.

Pēc Rīgas pilsētas būvvaldes ekspertu komisijas vizītes ēkā piektdien, 18.decembrī, tika parakstīts dokuments par Rīgas pils nodošanu ekspluatācijā. Šobrīd ir pabeigta Rīgas pils atjaunošanas pirmā kārta - Rīgas pils priekšpils restaurācija un rekonstrukcija.

Otrdien projekta pasūtītājs «Valsts Nekustamie īpašumi» (VNĪ) un būvdarbu ģenerāluzņēmējs «SBRE» iepazīstinās ar paveikto prezidentu Raimondu Vējoni. Plānots, ka plkst.11. pasākumā piedalīsies VNĪ valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Tols, Rīgas pils atjaunošanas padomes priekšsēdētājs Imants Lancmanis, « Pils projekts» projektētājs, arhitekts Artūrs Lapiņš, kā arī «SBRE» uzņēmuma «RE&RE» ģenerāldirektors Didzis Putniņš un «Skonto Būve» valdes priekšsēdētājs Guntis Rāvis.

Rīgas pils priekšpils restaurācijas un rekonstrukcijas izmaksas tiek lēstas 34 miljonu eiro apmērā.

Savukārt 2016.gadā plānots uzsākt Rīgas pils kastelas daļas restaurāciju un rekonstrukciju, jeb projekta otro kārtu. Šī projekta izmaksas tiek lēstas 20,4 miljonu eiro apmērā. To plānots pabeigt 2018.gadā.

Rīgas pils rekonstrukcijas projektu tika sākts realizēt 2009.gadā. 2013.gada 20.jūnija vakarā Rīgas pilī, kur noritēja rekonstrukcija, izcēlās ugunsgrēks. Kopējā pils degšanas platība bija 3200 kvadrātmetru – izdega jumta konstrukcijas un bēniņu telpa 2400 kvadrātmetru platībā, 4.stāvā – 600 kvadrātmetru platībā, bet 3.stāvā – 200 kvadrātmetru platībā.

Prezidents un kanceleja uz Rīgas pili varētu pārcelties nākamā gada pavasarī, aģentūrai BNS iepriekš sacīja Vējoņa padomnieks Gusts Kikusts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu