Juris Štāls: Mēs varētu iekost arī Šveices un Slovākijas izlasēm

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: lhf.lv

Latvijas hokeja U-20 izlase pirms pāris dienām ceturto reizi vēsturē izcīnīja ceļazīmi uz Elites divīziju. Liels nopelns komandas panākumā bija HK «Kurbads» uzbrucējam Jurim Štālam, kurš izlasē pildīja ģenerālmenedžera pienākumus. «Kurbads» sadarbībā ar TVNET piedāvā interviju ar Štālu par čempionātu Austrijā un komandas komplektāciju.

Par spēļu arēnu un čempionāta organizāciju.

«Čempionāts noritēja Vīnes piepilsētā, ja salīdzinām ar Rīgu, tad varētu teikt - Juglas mikrorajonā. Netālu no viesnīcas bija metro, ar ko ātri spētu nokļūt centrā, tomēr šo iespēju neizmantojām - gatavojāmies mērķa sasniegšanai. Zīmīgi, ka arēnā mājas spēles aizvada Austrijas EBEL līgas komanda «Vienna Capitals» (Viktors Ignatjevs komandā aizvadīja 2008./2009. gada sezonu). Ar organizāciju viss bija kārtībā, augsts līmenis.»

Par uzvaru turnīrā.

«Jau darba sākumā sapratu, ka materiāls ir labs, un tas viesa optimismu. Tomēr dzīvē visādi gadās, neteikšu, ka bijām galvenie favorīti uzvarai turnīrā. Panākumu pamatā bija veiksmīga sagatavošanās pirms čempionāta un komandas saliedētība. Bijām gatavi visiem pārbaudījumiem un pavērsieniem. Liels prieks, ka visi spēlētāji un virknējumi nesa pienesumu - vienā spēlē lieliski nospēlēja līderu maiņas, otrā rezultātu veidoja cits piecnieks. Pretiniekiem bija grūti atšifrēt mūs, izdomāt veidu, kā apspēlēt. Jebkura maiņa varēja būt līderi attiecīgā spēlē. Kopumā uzvaru uzskatu par lielu panākumu, jo iekļūšana junioru augstākajā divīzijā nozīmē būt pasaules 10 labāko komandu skaitā. Ja augstākajā divīzijā mēs spēlētu šogad, domāju, varētu iekost Šveices vai Slovākijas izlasei, katrā ziņā būtu interesanti. 1996. un 1997. gadā mums ir ļoti perspektīvi puiši. Divpadsmit no pašreizējā sastāva būs arī izlases kandidāti nākamgad.»

Par konkurentiem.

«Turnīra gaitā aprunājos ar pārējo izlašu menedžeriem. Austrijai un Kazahstānai bija minimālie mērķi - noturēties grupā, tomēr komandas parādīja labu sniegumu un apetīte radās ēdot. Austrijai pirms pēdējās kārtas bija pat reālas iespējas izcīnīt 1. vietu grupā. Vācieši un norvēģi spēlēja ar domu par ceļazīmi. Spēlē ar Norvēģiju uzvarēt varēja jebkura komanda. Vēlos uzteikt labu pašatdevi aizsardzībā un komandas vienotību. Pret Vāciju mums palīdzēja, ka iepriekšējā vakarā austrieši vāciešus bija nodzenājuši. Varēja just, ka dažbrīd viņiem pietrūkst benzīna. Nospiedām viņus. Šoreiz turnīra reglaments nospēlēja mums par labu - bijām vairāk atpūtušies.»

Par medijos un sabiedrībā daudz apspriesto Roberta Locāna neiekļaušanu izlases sastāvā.

«Pirms pārbaudes turnīra Baltkrievijā zinājām, ka viņš ir individuāli spēcīgs un tehnisks hokejists. No personiskās pieredzes mani māca bažas, jo Robertam bija ļoti niecīga spēļu prakse «Dinamo» komandas sastāvā un maz spēļu HK «Rīga». Turnīrs Grodņā izlases vadībai parādīja, ka citi spēlētāji tajā brīdī ir viņam priekšā, neredzējām arī iespējas citās maiņās. Arī spēles HK «Rīga» sastāvā pēc turnīra mūsu viedokli nemainīja.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu