Kurš to būtu domājis - īsts Lexus ar ledus riteņiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lexus prezentējuši savu mazāko krosoveru NX, kura riteņos nav ne smakas no ierastās melnās gumijas.

Tas tādēļ, ka riteņi izgatavoti pilnībā no sasaldēta ūdens, un japāņi apgalvo, ka līdz šim nevienam ražotājam nav bijis pa spēkam (visticamāk, nemaz nav bijusi nepieciešamība) radīt darbojošos auto, kuram riteņu vietā ir apaļi ledus kluči.

Lai uzprojektētu ledus riteņus, kuri spēj izturēt 2 tonnas smagā krosovera svaru, Lexus bijuši nepieciešami trīs mēneši. Šajā procesā izmantota gan datormodelēšana, gan lāzerskenēšana. Kad riteņu modeļi bija izstrādāti, to izveidošana tika uzticēta četriem profesionāliem skulptoriem no britu kompānijas Hamilton Ice Sculptors. Kā ziņo Motor.ru, katrs no viņiem strādājis 36 stundas, iekams riteņi ieguvuši galīgās aprises un tikuši apgādāti ar gaismas diodēm.

Kad darbs bija pabeigts, Lexus NX vēl ceļā nedevās. Pirms izbraukšanas ielās tas kopā ar ledus riteņiem uz piecām diennaktīm tika ievietots speciālā saldēšanas kamerā, kur piecas dienas atradās -30 grādu temperatūrā. Tikai tad, kad auto bija pietiekami atdzisis, tas bija gatavs īsam izbraucienam Londonā.

Jāpiezīmē, ka šī nav pirmā savdabīgā atrakcija Lexus izpildījumā. Iepriekš kompānija ir radījusi, piemēram, modeļa IS maketu, kurš izgatavots no kartona, magnētiskās levitācijas dēli, un savulaik parādīja, ka supermašīnas LFA motora spalgo rēkoņu var izmantot glāžu plēšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu