Lielākais Baltijas autosporta festivāls startēs 2016. gadā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nākamā gada 16.-18. jūnijā sacīkšu entuziastiem būs jauna pulcēšanās vieta – Igaunijas kūrorts Pērnava. Šeit, pašā modernākajā Baltijas valstu trasē «auto24ring», nākamgad tiks rīkotas pirmās Baltijas 1000 km sacensības.

Baltijas 1000 km sacensības rīkos divi ļoti pieredzējuši organizatori. Darius Grinbergas – vairāk nekā divu gadu desmitu pieredze dažādu autošoseju sacensību, tai skaitā slaveno Palangas 1000 km, rīkošanā. Un «auto24ring» valdes priekšsēdētājs Andres Halls – cilvēks, kurš uzbūvējis atraktīvāko autosporta trasi Baltijas reģionā.

Sagaidāms, ka pirmajā gadā sacensībām pieteiksies vismaz 40 komandas. Īpaša uzmanība tiks pievērsta pasākuma publicitātei, piesaistot lielāko auditoriju Baltijas valstu vēsturē: pirmās sacensības tiks translētas tiešraidē Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ziņu portālos, kā arī starptautiskajā Motors TV kanālā, kas lepojas ar miljoniem lielu auditoriju visā pasaulē.

Par pasākuma reklāmu un retranslāciju rūpēsies lielākā Baltijas mediju grupa – Eesti Meedia Group. Lielākajos Latvijas (tvnet.lv), Lietuvas (15min.lt) un Igaunijas (postimees.ee) ziņu portālos tiks izveidotas speciāli sacensībām veltītas apakš sadaļas, kurās skatītāji varēs vērot TV tiešraidi, lasīt jaunākās ziņas un sekot līdzi rezultātiem. Šī būs pirmā reize Baltijas valstīts, kad tik lielai auditorijai būs pieeja autosporta pasākumam.

Vasaras galvaspilsētas sacensības

Tikšanās laikā ar sacensību organizatoriem Pērnavas mērs Romeks Kosenkranius neslēpa prieku par jaunā autosporta festivāla uzņemšanu Pērnavā. «Pilsēta visos iespējamajos veidos sekmēs šo sacensību izdošanos. Mēs saprotam, ka šis pasākums palīdzēs Pērnavai kūrorta statusa nostiprināšanā, palielinās atpazīstamību visā pasaulē un, protams, veicinās autosporta attīstību visās trīs Baltijas valstīs,» tā R. Kosenkranius.

Foto: Publicitātes foto

Viņš uzreiz arī ierosināja vietu lielajai sacensību atklāšanai pašā pilsētas centrā – Ruutli gājēju ielu vecpilsētā, kur cilvēkiem būtu iespēja satikties ar braucējiem un redzēt visus pasākumā startējošos sacīkšu automobiļus.

Pērnava ar 43 000 iedzīvotājiem katru gadu kļūst par neoficiālo Igaunijas vasaras izklaižu galvaspilsētu. Viens no Baltijas 1000 km sacensību organizatoriem Andres Halls domā, ka pārvilināt cilvēkus no pludmales uz sacīkšu trasi nav vienkāršs uzdevums, bet viņš jau zina, kā atrisināt šo problēmu.

«Mēs piedāvāsim cilvēkiem daudzas un dažādas aktivitātes, tai skaitā izklaidi ģimenēm vai mūzikas mīļotājiem. Galvenais, ka tās nebūs vienas dienas sacensības. Pasākuma laikā notiks daudzas atbalsta sacensības, koncerti un priekšnesumi. Īpaši kaislīgākajiem autosporta faniem būs iespēja izbaudīt braucienu sacīkšu taksī,» stāsta A. Halls.

Pasākuma organizators atklāj, ka dienaskārtība visām dienām tiks veidota tā, lai skatītājiem būtu iespēja gan izbaudīt kūrorta priekus, gan arī redzēt augstas klases sacīkšu pasākumu.

Baltijas 1000 sacensību datums – 16.-18. jūnijs. Pirmā diena tiks veltīta administratīvām un tehniskām pārbaudēm, dažādo sacensību treniņiem un lielajai atklāšanai Pērnavas centrā. Otrajā dienā par balvām un uzvarām cīnīsies dažādās atbalsta sacensības, bet vakarā notiks Baltijas 1000 km sacensību kvalifikācija. Galvenās Baltijas 1000 km sacensības startēs sestdienas pusdienlaikā un ilgs gandrīz 8 stundas. Ar īpašu salūtu un koncertu ar speciālu apbalvošanas ceremoniju noslēgsies pirmās Baltijas 1000 km sacensības.

Labākā sacīkšu trase Baltijā

«Auto24ring» ir modernākā sacīkšu trase Baltijā un Ziemeļeiropā. 2012. gadā 3,2 kilometrus garā trase tika uzbūvēta un tā tagad atbilst FIA Grade 4 prasībām. Tā sastāv no 10 kreisajiem un 5 labajiem pagriezieniem, 12 līdz 14 metrus plata asfalta seguma. Sacīkšu komandām pieejami 24 atsevišķi boksi.

Gadu gaitā Pērnavas trasi iecienījuši ne vien vietējie, bet arī dalībnieki no kaimiņvalstīm: šeit tiek aizvadīti ne vien Latvijas, Lietuvas un Igaunijas nacionālo čempionātu pasākumi, bet arī Baltijas čempionāta posmi, SMP Formula 4 cīņas, Somijas un Zviedrijas čempionāti un citi starptautiski pasākumi.

Foto: Publicitātes foto

Sportisti «auto24ring» trasi izceļ kā īpaši drošu un augstas kvalitātes. Savukārt skatītājus iepriecina līdzenais reljefs, kas no jebkuras vietas ļauj pārredzēt teju visu trasi.

«Mūsu lielākā priekšrocības – izdevīgais ģeogrāfiskais novietojums. Trases tuvumā ir lidlauks privātajām lidmašīnām, tāpat pāris stundu brauciena attālumā atrodas vēl četras lielas lidostas,» piebilst «auto24ring» valdes priekšsēdētājs A. Halls.

Provizoriskais dalībnieku saraksts

Lai arī līdz sacensībām atlikuši vēl seši mēneši, organizatori jau sākuši aizpildīt dalībnieku sarakstu. Vēlmi piedalīties izteikušas jau vairākas igauņu komandas un lielu interesi izrādījušas arī komandas no Latvijas un Lietuvas. Organizatori saņēmuši arī zvanus no Beļģijas, Nīderlandes, Lielbritānijas, Somijas, Zviedrijas un Polijas. Starp citu tieši no Polijas mēs varam sagaidīt visskaistāko sacensību komandu. Divas ļoti ātras māsas, kuras šobrīd startē kartinga un Formula 4 čempionātos, plāno piedalīties pirmajās Baltijas 1000 km sacīkstēs.

Oficiālās pieteikšanās sacensībām tiks atvērta 2016. gada 1. janvārī. Sacensībās drīkstēs piedalīties sacīkšu automašīnas, kas atbilst International 24h Series, Baltic Endurance Championship, BaTCC un ENEOS 1000 km tehniskajiem noteikumiem. Tas nozīmē, ka trasē vienlaicīgi redzēsim gan mazākos spēkratus ar 1,6 litru dzinējiem, gan arī Porsche, Ferrari un Mercedes GT3 klases monstrus.

Baltijas 1000 km sacensību sportiskie un tehniskie noteikumi izstrādāti sadarbībā ar pasaulē slavenākajiem izturības sacensību organizatoriem Creventic.

«Pirmajā gadā mēs ceram skatītājiem piedāvāt ap 40 ātriem un ekskluzīviem sporta automobiļiem. Es varu droši apgalvot, ka mēs redzēsim dalībniekus ne tikai no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, bet arī no Somijas, Zviedrijas, Beļģijas un citām valstīm,» drošs par Baltijas 1000 km sacensību panākumiem nākotnē ir D. Grinbergas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu