Jāgrs kļuvis par ceturto visu laiku labāko snaiperi NHL

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Leģendārais čehu uzbrucējs Jaromirs Jāgrs, kurš pārstāv Floridas «Panthers» vienību, kļuvis par ceturto visu laiku labāko Nacionālās hokeja līgas (NHL) vārtu guvēju regulārajā čempionātā, liecina līgas informācija.

43 gadus vecais Jāgrs ar savu 10. vārtu guvumu sezonā izcēlās mačā pret Ronalda Ķēniņa pārstāvēto Vankūveras «Canucks» komandu, palīdzot «Panthers» svinēt uzvaru 5:4 savā laukumā pēcspēles metienu sērijā. Latvijas uzbrucējs ir devies ar komandu izbraukumā, taču arī šoreiz laukumā neizgāja.

Jāgrs precīzi meta, kad līdz pirmās trešdaļas beigām bija atlicis spēlēt vien 11,5 sekundes. Vairākumā vārtu priekšā viņš saņēma piespēli no somu uzbrucēja Aleksandra Barkova un, neapstādinot ripu, trieca to vārtos.

Čehijas uzbrucējs guva savus 732. vārtus NHL čempionātā, labāko vārtu guvēju sarakstā apsteidzot kanādieti Marselu Dionu. Līdz trešajā vietā esošajam Breta Hallam (741) Jāgram pietrūkst deviņu precīzu raidījumu.

NHL visu laiku labākais vārtu guvējs ir leģendārais Veins Greckis, kurš savas karjeras laikā izcēlās ar 894 precīziem metieniem.

Jāgrs spēlē ar «Canucks» atzīmējās arī ar rezultatīvu piespēli. Savas karjeras laikā viņš sakrājis 1826 rezultativitātes punktus, par 24 atpaliekot no trešajā vietā esošā Gordija Hova, kurš savulaik nopelnīja 1850 punktus.

Tikmēr citā spēlē Kristera Gudļevska pārstāvētā Tampabejas «Lightning» ar 5:2 uzvarēja Otavas «Senators». Latvijas vārtsargs palika rezervē. Bens Bišops «Lightning» vārtos atvairīja 23 no 25 metieniem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu