Politiķis: Pārskatāmā nākotnē tiks izvirzīts jautājums par Korsikas pašnoteikšanos

LETA/TASS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jautājums par Francijai piedrošās Korsikas pašnoteikšanos var tikt izvirzīts jau pārskatāmā nākotnē, sestdien atzina Korsikas reģionālās likumdošanas sapulces - Korsikas Asamblejas - prezidents Žans Gijs Talamoni.

«Jautājums par neatkarību tiks izvirzīts savā laikā. Tas tiks risināts vienīgi korsikāņu gribas demokrātiskas izpausmes ceļā. Nevajadzētu baidīties no šādas demokrātiskas gribas izpausmes pēc dažiem gadiem. Katalonijā pirms desmit gadiem balsoja par autonomijas paplašināšanu, bet tagad runa jau ir par neatkarību,» radio «Europa 1» atzina politiķis.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka korsikāņu nacionālistu uzvara reģionālajās vēlēšanās nenozīmē, ka jautājums par Korsikas neatkarību automātiski parādīsies dienas kārtībā.

«Runa vēlēšanās nebija par Korsikas neatkarību. Balsošana notika, lai izraudzītos jaunus salas vadītājus, un korsikāņi nobalsoja par to, lai abu virzienu nacionālisti - autonomisti un neatkarības atbalstītāji - Korsiku pārvaldītu tuvāko gadu laikā,» sacīja Talamoni.

Nule kā notikušajās vēlēšanās nobalsojot par nacionālistiem, salas iedzīvotāji «skaidri ir paziņojuši, ka Korsika nav vienkārši viens no Francijas administratīvajiem apgabaliem, bet atsevišķa nācija», skaidroja jaunās Korsikas Asamblejas prezidents.

«Protams, Korsika šodien juridiski nav neatkarīga, bet šis jautājums, kā mēs uzskatām, tiks izvirzīts tuvākajos gados,» norādīja Talamoni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu