LRA deputātu Kaimiņu atsauc no Vidusjūras Savienības parlamentārās asamblejas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) ceturtdien 12.Saeimas neatkarīgo deputātu Artusu Kaimiņu atsauca no Vidusjūras Savienības parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas. Kaimiņš trešdien paziņoja par izstāšanos LRA Saeimas frakcijas un kļuva par 12.Saeimas pirmo neatkarīgo deputātu.

Atsaukt Kaimiņu no parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas rosināja 10 deputāti - Dainis Liepiņš, Nellija Kleinberga, Juris Viļums, Mārtiņš Bondars, Inga Bite, Jānis Ruks, Mārtiņš Šics no LRA, Kārlis Seržants un Guntis Kalniņš no Zaļo un zemnieku savienības, kā arī Ilze Viņķele («Vienotība»).

Turpmāk Vidusjūras Savienības parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijā Kaimiņa vietā būs Jānis Ruks no LRA.

Pagaidām Kaimiņš joprojām turpina strādāt Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā, Korupcijas novēršanas apakškomisijā, kā arī Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības lietu komisijā.

Paziņojumā medijiem Kaimiņš pauda kritiku LRA par atbalstu Āboltiņas kandidatūrai, politiku bēgļu uzņemšanas jautājumā, kā arī to, ka LRA nav viņu aizstāvējusi, kad Ventspils domes pārstāvis Aivars Lembergs (Zaļo un zemnieku savienība) kritizējis Kaimiņu.

«LRA frakcijas vadība šobrīd ir kļuvuši par Solvitas Āboltiņas dedzīgākajiem atbalstītājiem. Es to neuzskatu par gudru politiku, bet gan par izmisīgu mēģinājumu nonākt koalīcijā, tādēļ vēlos norobežoties no šādas rīcības,» viņš uzsvēra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu