Āboltiņa: Straujuma demisionēja komandas atbalsta trūkuma dēļ

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saeimas deputāte un partijas «Vienotība» līdere Solvita Āboltiņa uzskata, ka demisionējošās Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) demisijas iemesls bija komandas atbalsta trūkums veicamajiem darbiem, teikts Āboltiņas intervijā laikrakstam «Latvijas Avīze».

«Uzskatu, lai cik viens cilvēks spējīgs, talantīgs, viņš nevar veikt lielas lietas bez komandas atbalsta. Jāspēlē visai komandai. Labi, ka Straujuma atzīst šo situāciju par nespēju strādāt komandā,» sacīja Āboltiņa.

Viņa uzskata, ka komanda arī ir bijusi iepriekš, bet, ja kādu vēlas padarīt vainīgāku, tad iekšējs aizvainojums nevar būt labs padomdevējs, it īpaši skatoties uz «Vienotībai» tālāk veicamo.

Tāpat Āboltiņa piebilda, ka atbalsts komandai ir bijis un raksturoja, ka šaurākai sabiedrībai ir premjera birojs, bet plašākai - parlamenta frakcija. Tāpēc viņa uzdod jautājumu, kurš panāca svarīgu atbalstu, ar kuru premjere devās uz Eiropu bēgļu jautājumā? Vai tā neesot bijusi Straujumas atbalsta komanda parlamentā, kas to esot izdarījusi, lai Latvija godam būtu pārstāvēta Eiropas līmenī.

«Katram komandas loceklim ir sava loma saspēlē. Attiecībā uz mūsu plāniem, rīcības spēju vai nespēju «Vienotībā» esam analizējuši situāciju, un viens no secinājumiem, kādēļ krītas vēlētāju atbalsts, ir tas, ka sešus gadus valdībā nodarbojamies ar šīm ilgtermiņa lietām,» sacīja Āboltiņa.

Savukārt uz jautājumu, vai pašai «Vienotībai» bija plāns nomest valdību un tūlīt pat to pacelt ar jauniem spēkiem un cilvēkiem, Āboltiņa atbild, ka tāds plāns nav bijis, jo partijas vēlme ir rīcībspējīga, izlēmīga valdība, kas pieņem lēmumu komandā, spēj lemto pietiekami saprotami skaidrot sabiedrībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu