Iedzīvotāji satraukušies par jaunu ceļa zīmi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/dans.bertulis

Pēc iedzīvotāju lūguma Ādažos, Draudzības ielā, uzstādītā ātruma ierobežojuma zīme 30 km/h izraisījusi iedzīvotāju diskusiju. Pašvaldībā TVNET apgalvoja, ka politiķis Gaidis Bērziņš, kuram Facebook izskanējuši pārmetumi saistībā ar šo ceļa zīmi, neesot to iedzīvotāju vidū, kuri to lūdza uzstādīt.

Kāds sociālā tīkla Facebook lietotājs raksta: «Gribu izteikt pateicību NA Saeimas deputātam Gaidim Bērziņam par to, ka viņš spējis vienoties ar VAS «Latvijas Valsts ceļi» un kvartālā pie savas mājas Ādažos, Draudzības ielā uzlicis ātruma ierobežojumu 30 km/h.

Tā kā šī ir viena no divām Ādažu maģistrālajām ielām, tad visiem ādažniekiem ir fantastiska iespēja katru rītu un vakaru lēnām nobraukt gar deputāta māju un pazemībā noliekt galvu izredzēto priekšā.»

Foto: facebook.com/dans.bertulis

Savukārt «Latvijas Valsts ceļu» pārstāve Anna Kononova TVNET skaidroja, ka tā ir pašvaldības teritorija un iela, attiecīgi arī zīmes uzstāda pašvaldība un viņiem jājautā.

Bet Ādažu novada domes sabiedrisko attiecību vadītāja Monika Griezne TVNET skaidroja, ka pēc iedzīvotāju lūguma Draudzības ielā ir uzstādīta ātruma ierobežojuma zīme 30 km/h.

2015.gada 29.jūnijā Ādažu novada dome saņēma iesniegumu, kurā novada iedzīvotājs Sergejs Rudenko iedzīvotāju komitejas vārdā lūdza ierobežot autotransporta kustības intensitāti Draudzības ielā, nosakot ātruma ierobežojumu, jo ielas segums ir nelīdzens un transporta līdzekļi, kuru masa pārsniedz 3,5 t, pārvietojoties pat ar atļauto ātrumu līdz 50 km/h, rada satricinājumu ielas tiešā tuvumā esošajām dzīvojamajām mājām un saimniecības ēkām.

2015.gada 17.jūlijā Ādažu novada dome sākotnēji noraidīja iesniegumu, jo nepastāv formāli apstākļi, lai pašvaldība noteiktu ātruma ierobežojumu.

2015.gada 18.augustā novada dome saņēma atkārtotu iesniegumu no iedzīvotājiem, kurā tika minēti papildu argumenti un fakti, kas netieši apliecināja transporta līdzekļu radīto negatīvo ietekmi uz ēkām un būvēm ielas brauktuves tiešā tuvumā. Pēc lietas apstākļu pārbaudes dabā pašvaldības ceļu inženieris pieņēma lēmumu par ātruma ierobežošanu Draudzības ielā.

Iedzīvotāju vēstuļu parakstītāju vidū nav Saeimas deputāts Gaidis Bērziņš.

Savukārt Nacionālās apvienības preses sekretāre Laila Ozoliņa TVNET sniedza šādu komentāru: «Jebkuras ceļa zīmes tiek izvietotas atbilstoši braukšanas noteikumiem apdzīvotās vietās. Par noteikumiem un ceļa zīmju uzstādīšanu/neuzstādīšanu lēmumus pieņem atbilstošās institūcijas.

Bērziņa saistība ar ceļa zīmēm Ādažos ir tāda pati kā jebkuram citam Latvijas pilsonim.

Viņš kā ceļu satiksmes dalībnieks tās ievēro un brauc atbilstoši ceļa zīmju norādījumiem. Jautājumi par konkrētos ceļa posmos izvietotajām ceļa zīmēm ir jāadresē par ceļa drošību un satiksmi atbildīgajām institūcijām.»

Gribu izteikt pateicību NA saeimas deputātam Gaidim Bērziņam, par to ka viņš spējis vienoties ar VAS “Latvijas Valsts ce...Posted by Dans Bertulis on Tuesday, December 15, 2015
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu