«Citroen» uz trim gadiem pagarina līgumu ar Mīki

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Citroen Racing

Pasaules autorallija čempionātā (WRC) franču autoražotājs «Citroen» uz trim gadiem pagarinājis līgumu ar britu autosportistu Krisu Mīki.

Kā zināms, pirms mēneša «Citroen» paziņoja, ka izlaidīs nākamo WRC sezonu, bet gatavos automašīnu jau aiznākamajai sezonai, tādējādi Mīke uz brīdi bija neziņā par to, kurā komandā startēs 2016.gadā.

Tomēr «Citroen» komanda nolēmusi, ka nākamgad dažos rallijos tā piedalīsies, bet pilnvērtīgi WRC apritē atgriezīsies aiznākamajā sezonā.

«Esmu ļoti ieinteresēts itin visā, kas notiks tuvāko mēnešu laika. Man bija vairāki varianti, kur turpināt savu karjeru, tomēr izlēmu palikt kopā ar «Citroen«. Savu karjeru autosportā sāku tieši kā konstruktors, tāpēc nevaru sagaidīt brīdi, kad iesēdīšos mašīnā. Sekošu katram auto izstrādes solim,» teica Mīke.

«Jaunā auto izstrādes programmas gaitā mums tieši visvairāk bija nepieciešams augsta līmeņa pilots ar labām tehniskajām zināšanām. Kriss noteikti ir vislabākā izvēle, un esam iepriecināti, ka viņš izlēma palikt kopā ar komandu,» uzsvēra «Citroen» vienības direktors Īvs Matons.

2017.gada sezonas automašīnas ir daudz platākas, jaudīgākas un iespaidīgākas, ar jauniem aerodinamiskajiem risinājumiem, tādējādi aizstājot iepriekšējo modeli, kas tika gatavots pirms četriem gadiem.

Kā zināms, aizvadītajā sezonā WRC triumfēja Sebastjans Ožjē no «Volkswagen» komandas, bet labākie no «Citroen» vienības bija norvēģis Madss Estbergs un Mīke, kuri ieņēma attiecīgi ceturto un piekto pozīciju.

Tāpat arī Konstruktoru kausā triumfēja «Volkswagen», bet «Citroen» ieņēma otro vietu.

Kā zināms, novembra vidū ilggadējais «Citroen» komandas pārstāvis WRC un pasaules salonauto čempionātā (WTCC) Sebastjans Lēbs pārtrauca 17 gadu sadarbību ar autoražotāju. Lēbs kopā ar savu ilggadējo stūrmani Danielu Elēnu nākamā gada janvārī izmēģinās savus spēkus Dienvidamerikā notiekošajā «Dakaras» rallijreidā. Sportisti šajās sacensībās startēs ar «Peugeot 2008 DKR» automašīnu.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu