Dainis Grūbe: Sandra Kļaviņa ir profesionāla, brīnišķīga, ko es varu teikt...

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV

Daudzsēriju filmā «Māja pie ezera» aktieris Dainis Grūbe tēlo Ādamu - puisi, kurš nerunā, bet ļoti labi spēj saprasties ar seriāla galveno tēlu - Madaru.

Kāds ir tavs viedoklis par filmēšanas procesu?

Dainis Grūbe: Šī filma nav mana pirmā pieredze kino. Pirmā reize bija, filmējoties seriālā «Mīli mani mūžam». Toreiz es iepazinos ar režisoru Armandu Zvirbuli. Viņš ir mans pirmais kino režisors, viņu es uzskatu par savu kino krusttēvu vai tēvu. Armands mani ievadīja un apmācīja kino specifikā.

Jo nevienam jau nav noslēpums, ka Kultūras akadēmijā aktieriem to nemāca.

Tāpēc tad, kad režisors Armands Zvirbulis mani uzrunāja lomai filmā «Māja pie ezera», es nemaz daudz nejautāju, kas būs jādara un kāda būs loma. Es uzticos Armandam - gan viņa kvalitātes latiņai, gan izvēlei. Ar viņu strādāt ir fantastiski. Viņš prot aktierim visu ļoti ātri un precīzi paskaidrot.

Foto: LTV

Kāpēc darbs ar režisoru tev tik ļoti patīk?

Dainis Grūbe: Man ļoti patīk, ka Armands zina, ko grib, un iet uz savu mērķi ļoti mērķtiecīgi. Darbs var ievilkties, bet viņš neatkāpjas no sava aktieriskā un arī - no kadra redzējuma. Viņš visu izdara ļoti kvalitatīvi, pat perfekti. Ja būtu vairāk tādu režisoru Latvijā, būtu krietni vairāk labu seriālu.

Foto: LTV

Vai varat kaut ko komentēt par pārējo filmas radošo grupu, par kolēģiem – aktieriem?

Dainis Grūbe: Pārējā radošā grupa bija profesionāla. Vienīgais, pēc kā es ilgojos, -

man patīk, ka process notiek ātri. Arī teātrī. Bet process ir process.

Tur ir ļoti daudz iesaistīto cilvēku - katrs ar dažādu domāšanas ātrumu un dažādiem apstākļiem... Viss pārējais man patika (smejas): baroja laikā un labi. Naudu precīzi izmaksāja un nekad nekavējās (smejas).

Par kolēģiem runājot, - es jau maz saskāros ar citiem kolēģiem, jo piedalījos tikai seriāla sākuma sēriju filmēšanā. Uz Alsungu, kur liela daļa aktieru pavadīja teju visu vasaru, man filmēties braukt nevajadzēja. Filmēšanas laukumā pārsvarā satikos ar Sandru Kļaviņu – mums bija visvairāk kopīgo epizožu.

Sandra ir profesionāla, brīnišķīga, ko es varu teikt.

Starp citu, jā! – abi operatori bija fantastiski!

Foto: LTV

Kā vērtējat samontēto rezultātu?

Dainis Grūbe: Diemžēl neesmu redzējis nevienu sēriju. Pašlaik esmu ļoti noslogots teātrī un sestdienu vakaros, kad ir seriāls, parasti esmu uz skatuves. Bet, kad man būs laiks, es piesēdīšos un droši vien pāris dienās noskatīšos visas sērijas. Patiesībā man nepatīk skatīties kādu gabalu pa vienai sērijai un tad veselu nedēļu gaidīt turpinājumu.

Es labāk sagaidu beigas un tad noskatos visu uzreiz.

Taču to, ka Latvijas Televīzija šobrīd ir kvalitatīvi ļoti izaugusi, to gan esmu pamanījis. Es ļoti maz skatos televīziju, bet, ja skatos, tad ļoti bieži izvēlos tieši Latvijas Televīziju. Man šķiet, ka tas pašlaik ir spēcīgākais kanāls. Arī seriāli kļūst arvien labāki. Un fakts, ka paralēli tiek filmēti divi profesionāli seriāli (LTV šobrīd sagatavošanas procesā ir arī otrs seriāls - A.Dziļums «Saplēstā krūze» – red.), tas jau liecina, ka LTV ir savs, ļoti mērķtiecīgs un profesionāls redzējums. Tas ir liels solis uz priekšu piedāvājuma kvalitātes virzienā.

Foto: LTV
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu