Baltkrievijas uzņēmēji vēl pēta un novērtē Rīgas ostas priekšrocības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Rīgas brīvostas pārvalde veic investīcijas ostas infrastruktūras attīstīšanā un uzturēšanā, un, iespējams, potenciālie investori - Baltkrievijas uzņēmēji - vēl pēta un novērtē tās priekšrocības, skaidroja ostā, atbildot uz jautājumu, vai aktualizēti plāni Rīgas ostā izveidot šīs valsts pārkraušanas termināli.

Vienlaikus ostā uzsver, ka tā ir atvērta investoriem un jauniem biznesa projektiem, nodrošinot zemes ilgtermiņa nomu ar izdevīgiem nosacījumiem, kā arī brīvās ekonomiskās zonas režīmu ar būtiskiem nodokļu atvieglojumiem.

Analizējot pērnā gada statistiku, ostā norāda, ka baltkrievu kravu apjomiem bijusi pieaugoša bilance. Gandrīz 10% no visām 2014.gadā ar kuģiem nosūtītajām kravām bija Baltkrievijas kravas. Galvenokārt apkalpotās kravas bija naftas produkti un nedaudz - kokmateriāli.

Iepriekš tika ziņots, ka Baltkrievija varētu Rīgas ostā izveidot naftas produktu termināli. Baltkrievijas transporta un komunikāciju ministrs Anatolijs Sivaks oktobrī skaidrojis, ka termināļa izveide stiprinās pārliecību par kravu apjomu stabilitāti gan Latvijai kā tranzīta valstij, gan Baltkrievijai kā investorei un kravu nosūtītājai.

Pagājušajā nedēļā savukārt tika ziņots, ka Latvija un Baltkrievija paplašinās sadarbību transporta, loģistikas un tranzīta jomā. Tas nolemts Daugavpilī notikušajā Latvijas-Baltkrievijas Starpvaldību komisijas ekonomiskās, zinātniskās un tehniskās sadarbības jautājumos sēdē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu