Plašs interesentu pulks, arī Ilvess, apmeklē «Lupatiņu» jaunāko izdevumu atvēršanas svētkus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Projekta «Lupatiņi» jaunāko izdevumu atvēršanas svētkus Kalnciema ielas kvartālā šodien apmeklēja vērienīgs interesentu pulks, kuru vidū bija arī Igaunijas prezidents Tomass Ilvess ar līgavu, Aizsardzības ministrijas ierēdni Ievu Kupci un viņas meitu.

Ja parasti pasākumus šeit apmeklē ap 100 interesentu, tad šodien to bijis divreiz vairāk un daļa apmeklētāju palikuši ārpusē. Tieši lielās intereses un atsaucības dēļ bijusi arī nodrošināta tiešraide.

Kā skaidroja organizatori, Igaunijas prezidents pasākumā bijis līdz beigām, latviešu valodā noklausoties gan lasīto dzeju, gan noskatoties īsfilmu. Ilvesam uzdāvināts jaunākais projekta «Lupatiņi» izdevums. Prezidents arī izstaigāja tirdziņu un iegādājās vairāku veidu sierus, novēroja «LETA foto». Kāda no tirdziņa darbiniecēm prezidentam uzdāvinājusi arī Ilvesa tik iecienīto tauriņu. Apmeklētāji par Ilvesa klātbūtni bija izbrīnīti, un daudzi vēlējušies ar prezidentu nofotografēties.

Kā ziņots, izdevniecība «Liels un mazs» un animācijas filmu studija «Atom Art» laidusi klajā Latvijā un arī pasaulē iemīļotā animācijas filmu cikla «Lupatiņi» jaunāko īsfilmu DVD un Jēkaba Nīmaņa dziesmu albumu «LuPantiņi», rakstnieces Ineses Zanderes grāmatu «Lupatiņu rīts» un Reiņa Pētersona veidoto sienas kalendāru 2016.gadam «Lupatiņu gads».

Bērnu kultūras projekta "Lupatiņi" jaunāko izdevumu atvēršanas svētki Kalnciema kvartālā
Bērnu kultūras projekta "Lupatiņi" jaunāko izdevumu atvēršanas svētki Kalnciema kvartālā Foto: LETA

«Lupatiņi» ir stāsti par četriem auduma bērniņiem - Zeķīti, Cimdiņu, Lakatiņu un Spilventiņu -, kuri kopā ar Kaķi dzīvo skaistā audumu mājiņā un iepazīst pasauli.

Zanderes jaunākā grāmata «Lupatiņu rīts» stāsta par Lupatiņu grūtajiem rīta darbiem - kā pamosties pašiem un pamodināt gaismu, kā apsēsties pie galda, ja krēsliņi grib auļot un virpuļot.

Daudzi citi Lupatiņu piedzīvojumi atrodami DVD diskā iekļautajās sešās Edmunda Jansona veidotajās īsfilmas, kurās Lupatiņi pēta dažādas dzīvē noderīgas lietas - kas mīt vannasistabā, kāda mājiņa būtu vispiemērotākā mājdzīvniekam, kur dzīvo ziema, vai var izārstēties, ēdot konfektītes, ar ko būtu interesanti precēties, - un noskaidro, kurš no Lupatiņiem prot vislabāk noslēpties.

Savukārt dziesmu albumā «LuPantiņi» skan 13 Nīmaņa dziesmas no animācijas filmām, kā arī vēl nekur citur nedzirdētas dziesmas bērniem.

Pētersona ilustrētajā sienas kalendārā «Lupatiņu gads» visu 2016.gadu varēs pavadīt kopā ar Zeķīti, Cimdiņu, Lakatiņu, Spilventiņu un Kaķi, turklāt katram mēnesim Zandere sacerējusi savu dzejolīti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu