Video: Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiens

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Doma laukumā gandrīz 700 dalībnieku piedalījās tradicionālajā Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējienā, saziedoti 10 000 eiro, informēja pasākuma organizatori.

Skrējienā piedalījās dažāda gadagājuma cilvēki - gan mazi bērni, gan seniori. Skrējienā devās arī ģimenes ar bērniem ratiņos, bet vairāki dalībnieki skrējienā devās kopā ar saviem četrkājainajiem draugiem.

Labdarības skrējiens izraisīja lielu rīdzinieku un pilsētas viesu interesi, novēroja LETA.

Pateicoties lielajai atsaucībai, tika saziedoti 10 000 eiro.

Kā ziņots, šodien Doma laukumā notika jau astotais Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiens, kurā ar dalības maksu katrs dalībnieks palīdzēja sniegt atbalstu 42 smagi slimu bērnu māmiņu atbalstam - auklīšu dienesta nodrošināšanai.

Rīgas Starptautiskā Rotari kluba organizētais labdarības skrējiens notika jau astoto gadu, pulcējot gan ģimenes, gan uzņēmumu komandas. Pasākuma laikā par svētku noskaņu rūpējās jauniešu koris «Balsis» Inta Teterovska vadībā un pasākuma vadītājs Valters Krauze.

Pirms skrējiena uzņēmums «Bosch» pasniedza simpātiju balvas un notika kopīga iesildīšanās skrējienam. Savukārt mazākajiem dalībniekiem pēc skrējiena bija iespēja pie lielās eglītes tikties ar Ziemassvētku vecīti.

Rūpes par Ziemassvētku vecīša tērpu uzņēmās organizatori, jo dāvāja to katram dalībniekam bez maksas.

Skrējiena distance ir 1,5 kilometri, bet, tā kā skrējējus vieno kopīgs labdarības mērķis, tad šīs nebija sacensības uz ātrumu.

Visus saziedotos līdzekļus skrējiena organizatori nodos labdarības organizācijai «Ziedot.lv», kas rūpēsies par to, lai ziedojumi nokļūtu pie 42 ģimenēm, kurām ļoti noderēs kvalificētas auklītes atbalsts, kopjot smagi slimus bērnus.

Līdzšinējos Rīgas Starptautiskā Rotari kluba organizētajos Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējienos pulcēti vairāk nekā 4000 dalībnieku, kuri kopumā saziedojuši gandrīz 75 000 eiro tādiem labdarības projektiem kā enterālo maisījumu iegāde smagi slimu bērnu dzīvības uzturēšanai, reitterapijas nodarbībām, kā arī bāreņu patvēruma nama atbalstam un mobilajam bērnu veselības centram.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu