Vecrīgu pārņem Ziemassvētku vecīšu skrējiens

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, 13. decembrī, Rīgas vecpilsētā, Doma laukumā, jau astoto reizi notika tradicionālais pirmssvētku Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiens. Šoreiz tas pulcēja ap 700 Latvijas ģimeņu un tūristu, kuri pārģērbās par Ziemassvētku vecīšiem, noskrēja 1,5 km garo distanci un kopīgiem spēkiem saziedoja plānotos 10 000 eiro 42 smagi slimu bērnu māmiņu atbalstam, kurām nepieciešama auklīšu dienesta nodrošināšana.

Kāda ģimene TVNET stāsta, ka labdarības skrējiens vieno ģimeni. «Mēs šeit esam ne tikai labdarības dēļ, bet arī kopīgai atpūtai. Atmosfēra Doma laukumā ir lieliska.»

Cita ģimene atzīst, ka jau jūt Ziemassvētku tuvošanos, kaut no sniega nav ne miņas.

Tikmēr kāds vīrietis Ziemassvētku vecīša tērpā norāda, ka vēl ir nedēļa laika labo darbu veikšanai, un aicina citus pievērsties jebkāda veida labdarībai. Pats norāda, ka gada laikā ir aizņemts, bet, tuvojoties Ziemassvētkiem jeb brīnumu laikam, cenšas palīdzēt citiem.

Kāds puika, kurš kopā ar ģimeni noskrēja labdarības distanci, saka, ka bija grūti noskriet pusotru kilometru. Par dalību nākamgad vēl padomās, kaut vecāki saka, ka piedalīsies.

Doma laukumā jau valda Ziemassvētki, jo cilvēki smaida, ir jauki un acis mirdz. Kā saka viens no pasākuma apmeklētājiem, nav jābūt sniegam vai dāvanām, lai noskaņa rastos. Mēs paši to radām sirdīs.

Labdarības skrējienu organizē Rīgas starptautiskais Rotari klubs sadarbībā ar Ziedot.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu