Liela interese par atjaunoto Nacionālā muzeja ēku; iegriezušies vairāki jaunie pāri

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Marta Dziļuma / Facebook

Pirmajā Atvērto durvju dienā atjaunotajā Latvijas Nacionālais mākslas muzejs ( LNMM) ēkā ir liels cilvēku pieplūdums; iegriezušies ar;i vairāki jaunlaulātie, kuri savu kāzu dienu vēlas atzīmēt muzejā, aģentūru BNS informēja LNMM Komunikācijas nodaļas vadītāja Anna Balandina.

Viņa norādīja, ka līdz plkst.15 muzeja ēku apmeklējuši jau 25 līdz 30 tūkstoši cilvēku.

«Cilvēki vēlas izstaigāt muzeja ēku, apskatīt paveikto. Tāpat liela interese ir par LNMM piedāvātajām ekskursijām. Vienlaikus jāuzsver, ka cilvēku pārvietošanās notiek brīvi un nav bijusi vajadzība prasīt, lai kāds stāvētu ārā un gaidītu, kamēr atbrīvojas telpas,» sacīja Balandina.

Savukārt sestdienas vakarā tika iedegts muzeja ēkas fasādes apgaismojums.

Jau ziņots, ka Atvērto durvju dienas LNMM notiek no 12.decembra līdz 16.decembrim.

Tāpat ziņots, ka LNMM galvenā ēka Krišjāņa Valdemāra ielā 10a pēc pabeigtajiem vēsturiskās ēkas rekonstrukcijas un restaurācijas darbiemtika nodota ekspluatācijā 1.decembrī.

Valsts nozīmes arhitektūras piemineklis - Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenā ēka - bez kapitālā remonta bija kalpojusi sabiedrībai jau 107 gadus. Tāpēc tika pieņemts lēmums par ēkas rekonstrukciju un paplašināšanu ar mērķi radīt mūsdienīgu muzeja infrastruktūru mākslas darbu eksponēšanai, saglabāšanai. 2010. gadā 25. maijā Rīgas domes Īpašuma departaments izsludināja starptautisko metu konkursu ēkas rekonstrukcijas un piebūves projekta izstrādei. Kopā žūrijas vērtējuma tika iesniegti 28 arhitektu darbi. 2010.gada 30.septembrī žūrijas komisija par labāko vienbalsīgi atzina Lietuvas arhitektu biroja «Processoffice» radīto metu ar devīzi «VV 903». 2011. gada 24.janvārī parakstīts līgums par Latvijas Nacionālā mākslas muzeja rekonstrukcijas, restaurācijas un jaunbūves būvprojekta izstrādi, bet 2012.gada 23.maijā ēkas būvprojekts tika akceptēts Rīgas pilsētas būvvaldē. 2013.gada 22.janvārī parakstīts būvdarbu līgums ar SIA «RE&RE» un līgums ar Centrālās finanšu un līgumu aģentūru par ERAF struktūrfondu finansējumu projektam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu