LRA: Kaimiņš piedalās jaunās valdības veidošanas sarunās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Latvijas Reģionu apvienības (LRA) deputāts Artuss Kaimiņš piedalās valdības veidošanas sarunās, vismaz Saeimas frakcijas iekšienē, piektdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, sacīja LRA Saeimas frakcijas vadītājs Dainis Liepiņš.

Kaimiņš iepriekš tīmekļa sociālajā vietnē «Twitter» paziņoja, ka viņam ir liegta iespēja piedalīties valdības veidošanas sarunās kopā ar LRA vadību. «Viss notiek. Zināšanai, man ir liegta iespēja piedalīties LRA sarunās par jaunās valdības veidošanu. Skatos un brīnos kopā ar jums,» sociālajā vietnē sarūgtinājumu pauda deputāts.

Liepiņš informēja, ka šīs nedēļas sākumā bijusi LRA sapulce par to, kuri dosies uz šīm sarunām pie prezidenta. Kaimiņš nebija starp izvēlētajiem.

LRA valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars paziņoja, ka pie Valsts prezidenta ir ieradusies organizācijas vadība. «Visi šie lēmumi tiek izziņoti mūsu biedriem,» viņš uzsvēra.

Uz žurnālista jautājumu, vai tas ir godīgi pret Kaimiņu, jo tieši pateicoties viņam LRA iekļuva 12.Saeimas sastāvā, Liepiņš atbildēja, ka Kaimiņš ir vēlējies piedalīties sarunās.

«Ir zināms telpu apjoms un cilvēku limits,» viņš teica.

«Šādās sarunās ir kaut kāda kārtība, kā deleģē cilvēkus šādām sarunām. No Kaimiņa nekas netiek un netiks slēpts,» paziņoja Liepiņš.

Jau ziņots, ka pēc tikšanās ar prezidentu LRA paziņoja, ka tai ir vismaz seši ministru amatu kandidāti, kurus izvirzīt, ja partiju apvienību uzaicinās strādāt koalīcijā, tomēr pagaidām tie netiks publiskoti.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis piektdien turpina sarunas ar Saeimā pārstāvētajām partijām par jaunās valdības izveidi. Prezidents norādījis, ka nākamajam premjeram jābūt spilgtam līderim.

«Vienotība» ceturtdien iesniegusi prezidentam nākamā Ministru kabineta darba uzdevumus. Zaļo un zemnieku savienība paziņoja, ka nestrādās valdībā, kura ir «sastiķēta ar mazajām partijām». Savukārt «Saskaņa» piedāvāja Vējonim izveidot valdību 10 dienu laikā, kā arī nāca klajā ar rosinājumu apvienot vairākas ministrijas - Ekonomikas ar Finanšu ministriju, kā arī Izglītības un zinātnes ar Kultūras ministriju. «Saskaņa» par jaunās valdības izveidi esot gatava runāt par visām Saeimā pārstāvētajām partijām.

Nacionālā apvienība piektdien pēc tikšanās ar prezidentu paziņoja, ka nepieļaus kompromisa iespēju un «Vienotības» līderes Solvitas Āboltiņas vadītā valdībā neiesaistīsies.

Tāpat jau vēstīts, ka Ministru prezidente Laimdota Straujuma («Vienotība») pirmdien paziņoja par savu demisiju, līdz ar to nepieciešams veidot jaunu Ministru kabinetu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu