Čiekurkalnā notiks Ziemassvētku tirdziņš un citi svētku ieskaņas pasākumi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Sestdien, 19.decembrī, no plkst. 10 līdz 16 Čiekurkalnā, Rusova ielā 9, piecu ceļu krustojumā, laukumā iepretim «Ezerparka namiem», norisināsies Ziemassvētku tirdziņš, kurā savas preces piedāvās Latvijas mājražotāji, amatnieki un zemnieki, informēja Čiekurkalna attīstības biedrības vadītājs Kaspars Spunde.

Vienlaikus visas dienas garumā notiks dažādas izklaidējošas aktivitātes, kas varētu ieinteresēt gan bērnus, gan pieaugušos.

Pasākums Čiekurkalna krustcelēs notiks jau piekto reizi, un šoreiz tiks svinēta gada jubileja, kopš šī jaukā tradīcija tika aizsākta. «Pasākumu rīkošanu šajā vietā iniciēja toreiz vēl formāli nenodibinātā Čiekurkalna attīstības biedrība, lai bagātinātu apkaimes kultūras dzīvi un ienestu te svētku noskaņu,» saka Čiekurkalna attīstības biedrības vadītājs Spunde. Liels nopelns šo pasākumu organizēšanā ir ne vien aktīvajiem čiekurkalniešiem, bet arī pastāvīgajiem sadarbības partneriem - Latvijas Mājražotāju biedrībai un «Ezerparka namiem», skaidro Spunde.

Šie nebūšot tikai iepirkšanās svētki, kur sarūpēt mīļas dāvanas saviem tuviniekiem, bet arī jautrs izklaides pasākums ar plašu kultūras programmu. Jau plkst. 10 laukumā tiks iedegta svētku egle un sāksies koncertprogramma, kurā uzstāsies Čiekurkalnā dzīvojošie mākslinieki. Plkst. 11 un 13 zinoša gida pavadībā tiks organizētas ekskursijas pa Čiekurkalnu. Ekskursijas vienmēr esot kupli apmeklētas, tās izglīto un palīdz apzināt senās apkaimes interesanto vēsturi, norāda organizatori.

Pusdienlaikā, plkst. 13, visi tirdziņa viesi tiks cienāti no lielā zirņu katla, kuru pieskatīs Latvijā zināms pavārs Ēriks Dreibants, kurš pats arī ir čiekurkalnietis.

Organizatori ir īpaši padomājuši arī par bērniem. Mazos apmeklētājus ar pārsteiguma dāvaniņām lutinās Ziemassvētku rūķu ģimene, būs pieejams zirgu pajūgs, kurš kā sendienās vizinās bērnus, kā arī darbosies piparkūku radošā darbnīca.

Mājražotāju un amatnieku tirdziņā ar 50 tirgotājiem no tuviem un tāliem Latvijas novadiem varēs sarūpēt gardumus svētku cienastam, dāvanas, kā arī iegādāties īpaši audzētas eglītes. «Pasākumu labais apmeklējums Čiekurkalna krustcelēs apliecina apkaimes iedzīvotāju lielo ieinteresētību, tāpēc mājražotāji un amatnieki vienmēr ar prieku atsaucas dalībai šajā tirdziņā, un nu jau tas kļuvis par tādu kā tradīciju - mēs ticam, ka cilvēki katros svētkos gaida šo pasākumu,» pauž Latvijas Mājražotāju biedrības vadītājs Agris Locs.

Organizatori aicina apmeklēt pasākumu ar ģimeni, draugiem, radiem un kolēģiem. Laipni aicināti ne vien Čiekurkalna, bet arī citu apkaimju pārstāvji.

Pasākumu rīko Čiekurkalna attīstības biedrība un Latvijas Mājražotāju un mazo ražotāju informācijas un atbalsta biedrība sadarbībā ar «Ezerparka namiem».

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Uz augšu