Neticami! «Gaismas pils» jau remontējama!!!

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter.com/Olga_Procevska

Nav pagājis diez cik ilgs laiks kopš Latvijas Nacionālās bibliotēkas nodošanas ekspluatācijā, kad vērīgi TVNET lasītāji piefiksējuši, ka tiek pamatīgi remontētas ieejas kāpnes «Gaismas pilī». Kā tas tā var būt, jautāsit? Iespējams, ka tam ir saistība ar faktu, ka būvnieks bija Nacionālā būvkompāniju apvienība, kurā iekļautas SIA «Skonto būve», SIA «RBS Skals» un SIA «Re&Re».

Pievienots būvnieku komentārs

«Komentējot informāciju saistībā ar to, ka Nacionālā būvkompāniju apvienība nodrošina remontu Latvijas Nacionālās bibliotēkas ieejas kāpnēm, informējam, ka apvienībai būvdarbu līguma, garantijas darbu ietvaros tika lūgts nomainīt nelielu ieejas kāpņu laukumu - kāpņu apsildes kabeli. Garantijas periods, kurā tiek uzrādīti veicamie uzlabojumi, ir normāla prakse būvniecībā, kas tiek piemērota ikvienā objektā,» - Māris Vidauskis, Nacionālās būvkompāniju apvienības valdes priekšsēdētājs.

Gada balva Rīgas arhitektūrā pasniegta Latvijas Nacionālās bibliotēkas arhitektiem un būvniekiem

Gada balva Rīgas arhitektūrā šoruden pasniegta Latvijas Nacionālās bibliotēkas arhitektiem un projekta īstenotājiem, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Balva par vīziju un ambīcijām izaicināt priekšstatus un tradīcijas Rīgas arhitektūrā, īstenojot nacionālas nozīmes objektu, pasniegta bibliotēkas galvenajam arhitektam Gunāram Birkertam, kā arī pārējai komandai - arhitektiem Modrim Ģelzim, Mārcim Mežulim, Sandrai Laganovskai, Dainim Šmitam u.c.

Tāpat žūrijas atzinību saņēma projekta pasūtītāji - Kultūras ministrija, Latvijas Nacionālā bibliotēka un SIA «Hill International Baltic», kā arī bibliotēkas būvnieks - Nacionālā būvkompāniju apvienība, kurā iekļautas SIA «Skonto būve», SIA «RBS Skals» un SIA «Re&Re».

Žūrijas ekspertu lēmums pieņemts, ņemot vērā atziņas pēc objektu apmeklēšanas klātienē. Tāpat viedokli izteikusi Rīgas pilsētas arhitekta kolēģija, kā arī ņemts vērā rīdzinieku viedoklis.

Foto: twitter.com/Olga_Procevska
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu