Krievijā sākas četru dienu «Kara un miera» lasījums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sergei Savostyanov/TASS/Scanpix

Krievijā sācies četras dienas ilgs Ļeva Tolstoja romāna «Karš un miers» lasījums, vēsta britu laikraksts «The Guardian». Tolstoja mazmazmazmeitas sarīkotajā pasaules rekorda mēģinājumā 1300 cilvēki no 30 valstīm lasīs romāna fragmentus, kas tiks translēti Krievijas sabiedriskajā televīzijā. Katrs dalībnieks lasīs divas līdz trīs minūtes.

Rekorda mēģinājumā piedalīsies skolēni, politiķi, pasniedzēji un aktieri, un lasītāju vidū būs arī «oskarotais» poļu kinorežisors Andžejs Vajda, krievu režisors Andrejs Končalovskis, Maskavas Lielā teātra ģenerāldirektors Vladimirs Urins un Krievijas parlamenta augšpalātas - Federācijas padomes - spīkere Valentīna Matvijenko.

Katru dienu tiks izlasīts viens «Kara un miera» sējums. Lasīšanas maratons noslēgsies piektdienas naktī.

«Šis ir lielākais «Kara un miera» lasījums pasaulē - četru dienu maratons, kas apvienos valsti un cilvēkus visā pasaulē. Turklāt tas ir ļoti demokrātisks pasākums, jo uzreiz pēc kultūras ministra lasīs skolēns no Vladivostokas, pēc tam lasīs izcils aktieris, bet pēc viņa večiņa no bibliotēkas Sibīrijā,» sacīja Fjokla Tolstaja. «Tas parāda, cik vienlīdzīgi esam, runājot par literatūru un grāmatām. Katrs šajā grāmatā atradīs kaut ko sev. Paturiet prātā manu uzvārdu, bet ļaujiet teikt, ka «Karš un miers» ir Krievijas svarīgākā grāmata.»

Publiskajā lasījumā piedalīsies Tolstoji no visām pasaules malām. «Mana ģimene ir ļoti liela. Tolstoju pēcteči ir visā pasaulē. Lasīs Tolstoji no ASV, Lielbritānijas, Brazīlijas un Francijas,» teica Tolstaja.

Lasījums noslēdz Krievijas «literatūras gadu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu