Nav oficiālu ziņu par it kā ļaunprātīgu iedzīvotāju inficēšanu ar HIV

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Informācija, kas tiek izplatīta interneta portālos par it kā ļaunprātīgu iedzīvotāju inficēšanu ārzemēs nav oficiāli apstiprināta un šīs informācijas avots nav Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC), uzsvērts centra trešdien izplatītajā paziņojumā.

SPKC nav saņēmis informāciju par reāliem inficēšanās gadījumiem šādā veidā ar HIV vai AIDS, un speciālisti aicina iedzīvotājus uzticēties tikai oficiāliem informācijas avotiem.

SPKC atgādina, ka, ja pastāvētu reāls sabiedrības veselības apdraudējums Latvijā vai kādā no citām valstīm ļaunprātīgu rīcību rezultātā, SPKC par to būtu saņēmis paziņojumu un, sadarbojoties ar citām institūcijām, veiktu nepieciešamos pasākumus, tajā skaitā sabiedrības informēšanu.

SPKC speciālisti aicina kritiski izvērtēt dažādos interneta resursos pieejamo informāciju.

Krimināllikums paredz, ka par personas apzinātu inficēšanu ar HIV vai B vai C hepatīta vīrusu — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu