NA pieļauj diskusijas par LRA iekļaušanu valdības koalīcijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Loģiskākais solis būtu saglabāt esošo koalīciju, bet ir iespējamas diskusijas par paplašināšanos, šorīt Latvija Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» teica nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

Bērziņš skaidroja, ka esošās koalīcijas saglabāšana būtu loģiska no valsts un stabilitātes viedokļa. «Daudzas reformas īstenotas un uzsāktas. Demisionējot jebkurai valdībai, darbs paralizējas,» viņš skaidroja.

Tomēr iespējama koalīcijas paplašināšanās joprojām ir diskusiju jautājums, norādīja Bērziņš, minot, ka VL-TB/LNNK, jau veidojot šo valdību, kā iespējamo sadarbības partneri redzēja Latvijas Reģionu apvienību. «Domāju, ka šādas diskusijas ir iespējamas,» viņš teica, papildinot, ka ir jārunā par viņu redzējumu un darba prioritātēm valdībā, no kā arī varētu izdarīt secinājumus.

Vaicāts, vai VL-TB/LNNK būtu gatava atteikties no kādiem ministru posteņiem, Bērziņš uzsvēra, ka VL-TB/LNNK ir gatava turpināt sāktos darbus esošajās pārraudzības jomās. «Mūsu prioritātes ir saistāmas ar darbiem, kas ir uzsākti, bet tālākā sarunu procesā, ja tiks izvirzītas kādas citas prioritātes no koalīcijas partneriem, kāda viedokļu maiņa, piemēram, bēgļu jautājumā, tad tas ir diskusiju jautājums,» viņš piebilda, plašāk nekomentējot, vai tas nozīmē, ka tomēr būtu iespējama atteikšanās no kādiem ministru posteņiem, vai arī vēlme atbildēt par citiem ministru amatiem.

Bērziņš arī uzsvēra, ka VL-TB/LNNK aizstāvēs savu Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci, ja būs politiķi, kuri apzināti vērsīsies pret viņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu