«Avots» piedāvā dāvanu izdevumu «Latviešu tautas mīklas»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«Latviešu tautas mīklas» ir grezns dāvanu izdevums tautisko vērtību godātājiem. Še apkopotas ne vien tradicionālās mīklas, bet arī šarādes, burtu un zilbju mīklas, anagrammas, kā arī dažādi joku un atjautības uzdevumi, informē izdevniecībā «Avots».

Mīklas, tāpat kā dainas, ir latviešu tautas radošā izpausme. Mīkla ir rotaļa. Tās pamatā ir vēlme pasmieties, pavilkt uz zoba, saskatīt neikdienišķo ierastajā. Vai paraudzīties caur bērna nevainīgo aci. Reizēm pavērot minētāju ir tik pat interesanti, kā risināt pašu mīklu. Kāpēc? Jo mīkla aizrauj.

Cilvēkam netīk atstāt atvērtu jautājumu: mums piemīt instinktīva nepieciešamība nonākt pie atbildes, pie skaidrības. Droši vien šī psiholoģiskā īpatnība ir mīklas ilgā mūža noslēpums.

Mīklu minēšana ir laika kavēklis visai ģimenei – no vismazākā ķipara līdz sirmākajai galvai. To var pārvērst arī par atjautības maratonu, tādēļ droši vajag mudināt jauno paaudzi izprātot savējās – viņiem sanāk svaigi un interesanti.

Foto: publicitātes

320 lpp., cietie vāki, 12x19 cm

www.avotsabc.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu