Rīgā ieradies «Grega dienasgrāmatu» autors Džefs Kinnijs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @zvaigzneabc

Šodien Rīgā no Amsterdamas ieradies bērnu grāmatu sērijas «Grega dienasgrāmata» autors Džefs Kinnijs. Kinniju un viņa komandu lidostā sagaidīja gan rakstnieka fani, gan masu mediju pārstāvji, jo turpat lidostā norisinājās preses konference. Populārās bērnu grāmatu sērijas «Grega dienasgrāmata» autors nupat laidis klajā desmito un pēdējo «Grega dienasgrāmatu» - grāmatu «Vecā skola».

Ņemot vērā, ka rakstnieks nolēmis ar desmito grāmatu pabeigt sēriju par Grega piedzīvojumiem, viņš dodas pasaules tūrē, apmeklējot 15 pilsētas piecos kontinentos. Kinnijs iecerējis apmeklēt Londonu, Ņujorku, Bostonu, Tokiju, Pekinu, Sidneju, Madridi, Lisabonu, Frankfurti, Atēnas, Stambulu, Bukaresti, Amsterdamu, Riodežaneiro un Rīgu. Kinnijam sekos filmētāju komanda no ASV, kas iemūžinās šo pasaules tūri. Turpmāk filma tiks rādīta viņa rīkotajos pasākumos, kā arī tiks ievietota tīmekļa vietnē «Youtube».

Ar Latvijas faniem Kinnijs tiksies arī 9. decembrī, kad Latvijas Nacionālajā bibliotēkā norisināsies «Grega festivāls».

Kinnija «Grega dienasgrāmata» patlaban pasaulē izdota vairāk nekā 164 miljonos eksemplāru un tulkota vairāk nekā 60 valodās, padarot viņu par pasaulē slavenāko mūsdienu bērnu rakstnieku.

Kopš pirmās pārdošanas dienas 2011. gadā arī Latvijā «Grega dienasgrāmata» un tās turpinājumi atrodami pārdotāko grāmatu topa desmitniekā.

Kinnijs ir interneta spēļu veidotājs un karikatūrists, bet viņa grāmatu sērija «Grega dienasgrāmata» kopš pirmās grāmatas iznākšanas 2007.gadā kļuvusi par «New York Times» bestselleru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu