Latvijā sākas «Sarkanā sacelšanās»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izdevniecība «Prometejs» latviešu valodā izdevusi mūsdienu fantastikas uzlecošās zvaigznes Pīrsa Brauna (Pierce Brown) visā pasaulē plašu atzinību guvušo romānu «Sarkanā sacelšanās» («Red Rising»). Grāmata ir tulkota vairāk nekā divdesmit pasaules valodās, un «Universal Pictures» kinostudija par septiņciparu summu ir iegādājusies tiesības uz tās adaptāciju.

Derovs ir kalnracis un sarkanais, zemākās kastas loceklis krāsās klasificētajā nākotnes sabiedrībā. Līdzīgi kā viņa sarkanie biedri, Derovs visu dienu pavada rokot, ticēdams, ka viņš un viņa ļaudis palīdz planētas virsmu padarīt apdzīvojamu turpmākajām paaudzēm. Derovs nekad nav redzējis debesis.

Tomēr viņš dzīvo ar prieku, ticot, ka kādu dienu ar savām asinīm un sviedriem būs parūpējies par labāku nākotni saviem pēcnācējiem.

Taču Derovs un viņam līdzīgie tiek krāpti. Drīz vien viņš atklāj, ka cilvēce jau pirms vairākiem gadsimtiem ir tikusi līdz virszemei. Visapkārt planētai ir milzīgas pilsētas un plaši parki. Derovs un citi sarkanie nav nekas vairāk kā dekadentās valdošās šķiras vergi.

Taisnības meklējumu iedvesmots un zaudētas mīlestības dzīts, Derovs pievienojas pretošanās kustībai, lai iefiltrētos valdošajā šķirā, un sagrautu sabiedrību no iekšienes. Nekas neapturēs viņa mērķi - gāzt savu ienaidnieku… pat ja viņam būs jākļūst par vienu no viņiem.

«Sarkanā sacelšanās»
«Sarkanā sacelšanās» Foto: publicitātes

«Grāmatas vara pār lasītāju ir nepārvarama, un pati grāmata ir ārkārtīgi interesanta… obligātā literatūra gan klasiskās zinātniskās fantastikas faniem, gan jaunās paaudzes distopijas sāgu kvēliem sekotājiem,» tā Examiner.com.

«Sarkanā sacelšanās lielā mērā ir tīrs, vienkāršs un brīnišķīgs action, kādu patiesībā reti gadās atrast un izbaudīt, bet papildinājumā ar nostalģiskajām atsaucēm uz antīko literatūru un sci-fi klasiku tā kļūst patiešām lieliska,» tā Santa Pāvula (sibillasgramatas.wordpress.com).

«Ja esi zinātniskās fantastikas cienītājs, tad noteikti nepalaid garām šo triloģiju, tā ar laiku noteikti tiks pieskaitīta pie klasiskajiem darbiem. Savukārt, ja reiz ir patikušas «Bada spēles», tad šī grāmata noteikti paplašinās tavu redzējumu distopiju pasaulēs. Un, ja neesi lasījis neko no zinātniskās fantastikas, tad šī grāmata ir ļoti labs sākums,» tā Ints Valcis (asmodeus.lv).

«Sarkanās sacelšanās» triloģijas otro grāmatu, «Zelta dēls», ko goodreads.com lasītāji ir atzinuši par 2015. gada labāko zinātniskās fantastikas grāmatu, «Prometejs» izdos 2016. gada februārī.

www.prometejs.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu