Straujuma amatu atstāj ar negatīvu reitingu, viszemāko no visiem ministriem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Premjere Laimdota Straujuma («Vienotība») amatu atstās ar negatīvu reitingu, kas ir viszemākais no visiem viņas vadītās valdības ministriem, par jaunākajiem datiem uzzināja tirgus un sociālo pētījumu aģentūrā «Latvijas Fakti».

Reitingu veido starpība starp pozitīvo un negatīvo vērtējumu.

Uzsākot darbību premjeres amatā 2014.gada sākumā, Straujumas reitings bija ar plus zīmi: +24,1. Šā gada novembrī Straujumas darbību pozitīvi novērtēja 30,2%, bet negatīvi 54,8% aptaujāto iedzīvotāju. Tas veido negatīvu reitingu: –24,6.

No aizejošās valdības ministriem iedzīvotāji vislabāk vērtē aizsardzības ministru Raimondu Bergmani (ZZS) un kultūras ministri Daci Melbārdi (NA), kuru reitings ir identisks 25,9.

Nākamais ir zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS), kura reitings ir 17,3.

Rihardam Kozlovskim («Vienotība»), kuru kā savu pēcteci amatā redz Straujuma, reitings ir 14,9. Viņa darbību pozitīvi novērtējuši 44,7% aptaujāto iedzīvotāju, bet negatīvi 29,8%.

Ekonomikas ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) reitings ir 8.

Ārlietu ministra Edgars Rinkēviča («Vienotība») vērtējums ir 1,4.

Pārējiem ministriem ir negatīvs reitings, kritiskiem viedokļiem par ministra darbību pārsniedzot pozitīvo vērtējumu.

«Vienotības» izvirzītās izglītības ministres Mārītes Seiles reitings sasniedz –3.

Tieslietu ministra Dzintara Rasnača (NA) reitings: –3,5.

Jau iepriekš no amata atbrīvotā satiksmes ministra Anrija Matīsa («Vienotība») reitings novembrī sasniedza –5,4.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda (NA) reitings ir –6,6.

Finanšu ministra Jāņa Reira («Vienotība») reitings: –12,6.

Viszemākie reitingi no ministriem ir veselības ministram Guntim Belēvičam (ZZS) –16,1 un labklājības ministram Uldim Augulim –21,4.

Belēviča darbību pozitīvi novērtējuši 31,1%, bet negatīvi 47,2%, savukārt Auguļa darbību labklājības ministra amatā pozitīvi vērtē 22,3% aptaujāto iedzīvotāju, bet negatīvi 43,7%.

BNS jau rakstīja, ka Straujuma valdības vadītājas amatā ir kopš 2014.gada 22.janvāra, kad pēc «Maxima» traģēdijas demisionēja Valdis Dombrovskis («Vienotība»). Straujumas otrā valdība tika apstiprināta pērn 5.novembrī pēc notikušajām 12.Saeimas vēlēšanām.

Pirmdienas rītā Straujuma iesniedza demisijas rakstu prezidentam. Viņa skaidro, ka «ir nepieciešamas jaunas idejas, jauns pienesums, jauna enerģija, kas varētu uz padarīto darbu pamata turpināt tālāk iesāktos darbus».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu