Šlēgelmilhs ar Lamborghini uzvar Sebringā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Novembrī Lamborghini Blancpain Super Trofeo sezonas noslēdzošajās sacensībās Sebringas trasē ASV Haralds Šlēgelmilhs, aizvadot lielisku otro braucienu Eiropas ieskaitē, izcīnīja aizraujošu uzvaru.

Par sava brauciena gaitu un domām, kas tā laikā norisinās prātā, Haralds Šlēgelmilhs stāsta: «Sākums bija ļoti piesardzīgs. Trase lielākoties vēl ar peļķēm un mitra. Galvenais uzdevums - pakāpeniski kāpināt tempu un muļķīgi nekļūdīties. Pēc obligātā pitstopa esam vienīgie, kuri ir uzdrīkstējušies uzlikt sliku riepas brīdī, kad praktiski visa trase joprojām ir slapja. Risks avarēt ir ļoti liels. Kā redzams brauciena video - trase ir ļoti bīstama un kļūdas nepiedod. Tās bīstamību galvenokārt raksturo ātrie līkumi, nelīdzenais segums un betona drošības zonas, kas ierobežo visu trasi.»

«Brauciena vidus un beigu daļā riepu saķere ar ceļa segumu jau ir krietni uzlabojusies, un arī es tempu esmu kāpinājis. Vienīgā doma – izcīnīt pēc iespējas augstāku pozīciju. Neatkarīgi no tā, ka esmu ātrāks par konkurentiem, tik un tā jāsaglabā salīdzinoši piesardzīga braukšanas maniere. Man kā PRO klases braucējam kļūdas nav piedodamas. Komanda vienmēr gaida ātrus rezultātus un tajā pašā laikā drošu finišu. Ņemot vērā iepriekš minēto, aizraujošais pēdējais sacensību aplis (video pēdējās divas minūtes) man kā pilotam bija spriedzes pilns,» turpina Haralds.

«Pēc sacensībām noskatoties video, ir interesanti sevi pavērot. Piemēram, situācijās, kad kāds konkurents nelaiž garām vai tieši otrādi - «palaiž bez pretestības», rokas iet pa gaisu. Lai arī parasti sacensībās emocijas neizrādu, mēs visi esam cilvēki, un arī man šad un tad kādas emocijas pasprūk. Šoreiz tās ir gaviles finišā. Laikam šī bija viena no visu laiku skaistākajām manam uzvarām.»

Pēc sekmīgā Lamborghini Super Trofeo čempionāta sezonas noslēguma norit pārrunas par turpmāko Haralda Šlēgelmilha dalību čempionātā un viņa lomu komandā «Artline» 2016.gadā.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu