Džeks Bleks sūta sveicienu Latvijai. Uz lielā ekrāna «Zosāda»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Nesen vietējos kino fanus iepriecināja Holivudas zvaigznes Džeka Bleka publisks video sveiciens Latvijai un aicinājums noskatīties pēc pusaudžu kulta rakstnieka Roberta Lorensa Staina šausmu stāstu motīviem uzņemto filmu «Zosāda» («Goosebumps»). Slavenā amerikāņu komiķa pārsteigums sabiedrībā tika uzņemts ar patiesu sajūsmu, jo reti kura kino zvaigzne savu projektu popularizēšanā izmanto tik personīgu pieeju.

Džeka Bleka jaunākās filmas «Zosāda» pirmizrāde Latvijas kinoteātros notiks jau šajā piektdienā, 4. decembrī. Aizraujošo šausmu filmu ar komēdijas elementiem, kurā galveno lomu atveido slavenais komiķis, ir režisējis talantīgais amerikāņu režisors Robs Letermans. Viņš, starp citu, līdz šim vairāk ir bijis pazīstams ar animācijas darbiem.

Filmas «Zosāda» scenārijs ir balstīts uz visā pasaulē zināmas tāda paša nosaukuma pusaudžu šausmu stāstu grāmatu sērijas varoņiem un notikumiem. Šo stāstu autors ir rakstnieks Roberts Lorenss Stains, dēvēts arī par Stīvenu Kingu bērnu literatūrā. Pirmā leģendārā Roberta Lorensa Staina grāmata tika izdota 1992. gadā. Pavisam kopā ir izdotas jau 62 grāmatas. Vairākas no tām ir tulkotas arī latviski.

Filmai «Zosāda» tās pirmajā izrādīšanas nedēļas nogalē Ziemeļamerikā jau izdevās kļūt par kases ieņēmumu līderi un neapstrīdamu kinoskatītāju favorīti, tāpēc tās veidotāji ar nepacietību gaida filmas pirmizrādes Eiropā. Galvenās lomas atveidotājs Džeks Bleks pirmizrādes intervijās ir atzinis, ka filmas «Zosāda» scenārijs ir viens no spēcīgākajiem, kādu viņš jebkad ir lasījis. «Tas vienlaikus ir ļoti smieklīgs un biedējošs. Es acumirklī vēlējos kļūt par daļu no tā,» atklāj slavenais komiķis.

Interesanti, ka filmas scenārijā ir iekļauts arī pats populārās grāmatu sērijas «Zosāda» autors rakstnieks Roberts Lorenss Stains. Viņam ir jācīnās ar briesmoņiem, kas atdzīvojas no paša sarakstīto grāmatu lappusēm un iznīcina tuvāko apkārtni. Šajā aizraujošajā cīņā iesaistās arī rakstnieka meita un pusaudzis no kaimiņu mājas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu