Vasarā Latvijā izdalīti vairāk nekā 100 000 ES pārtikas paku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šā gada trešajā ceturksnī trūcīgajiem Latvijas iedzīvotājiem ir izdalīti vairāk nekā 100 000 Eiropas Atbalsta fonda pārtikas paku, informēja Labklājības ministrijā.

Vistrūcīgākajām personām izdalīti 17 000 higiēnas un saimniecības preču komplektu, vienlaikus ir izdalītas vairāk nekā 700 gatavās maltītes.

Kopumā šogad higiēnas un saimniecības preču atbalstu saņēmuši gandrīz 70 000 trūcīgu cilvēku.

Šā gada trešajā ceturksnī ir īstenoti arī gandrīz 300 papildpasākumi, kuros piedalījušies aptuveni 2000 paku saņēmēju. Puse no viņiem iesaistījusies pasākumos, kas saistīti ar veselības veicināšanu, piemēram, lekcijās par veselīgu dzīvesveidu un uzturu, apmācībā par pirmo medicīnisko palīdzību, kā arī lekcijās par diabētu un C hepatītu. Bijušas arī lekcijas par ēst gatavošanu un konservēšanu.

Iedzīvotāji interesi izrādījuši arī par nodarbībām, kurās apgūst dažādas dzīves prasmes - attiecību stiprināšanu, motivācijas celšanu. Interese bijusi par lekcijām, kurās stāstīts par praktisku dzīves iemaņu attīstību, piemēram, veļas mazgāšanu, mājokļa uzkopšanu, budžeta plānošanu.

Visaktīvākās partnerorganizācijas bijušas tieši Latgalē, īstenojot 34% no papildpasākumiem un iesaistot tajos visvairāk trūcīgo personu.

2015.gada 1.pusgadā trūcīgajām personām izdalīja 90 000 pārtikas paku un 16 000 higiēnas un saimniecības preču paku.

Labklājības ministrijas pārstāve Marika Kupče aģentūrai LETA skaidroja, ka paku dalīšana šogad sākta 1.maijā, turklāt ņemot vērā, ka nākamie bija vasaras mēneši, personu interese par pakām bija zemāka. Savukārt uz rudens pusi pieprasījums pēc palīdzības pieaudzis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu