Lesbiešu drāma «Kerola» iegūst 4 Ņujorkas Filmu kritiķu balvas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Reuters/AP

Lesbiešu drāma «Carol» («Kerola») ar aktrisēm Keitu Blanšetu (Cate Blanchett) un Rūniju Maru (Rooney Mara) galvenajās lomās triumfējusi Ņujorkas Filmu kritiķu balvu saņēmēju paziņošanā, vēsta britu laikraksts «The Guardian». «Carol» tika atzīta par gada labāko filmu, kā arī saņēma balvas par labāko režisora darbu, labāko operatora darbu un labāko scenāriju.

Par labāko aktieri tika atzīts Maikls Kītons, kurš pagājušajā gadā «Oskaru» ceremonijā zaudēja britam Edijam Redmeinam, kamēr viņa filma «Birdman» («Putncilvēks») ieguva galveno apbalvojumu. Kītons saņēma Ņujorkas Filmu kritiķu apbalvojumu par lomu kinolentē «Spotlight». Tajā stāstīts par to, kā amerikāņu laikraksts «Boston Globe» 2002.gadā atmaskoja mācītāju-pedofilu grupējumu, un Kītons tajā spēlē žurnālistu Robiju Robinsonu.

Labākās aktrises nosaukumu saņēma filmas «Brooklyn» («Bruklina») aktrise Serša Ronana. Viņa spēlē jaunieti, kura no nelielas Īrijas pilsētas pārceļas uz dzīvi Ņujorkā.

Labāko otrā plāna aktieru kategorijās apbalvoja «Bridge of Spies» («Spiegu tilts») aktieri Marku Rilansu un Kristenu Stjuarti par lomu kinolentē «Clouds of Sils Maria» («Zils-Marijas mākoņi»).

Keita Blanšete (Cate Blanchett) un Rūnija Mara (Rooney Mara)
Keita Blanšete (Cate Blanchett) un Rūnija Mara (Rooney Mara) Foto: AFP/Reuters/AP

Par labāko animācijas filmu tika atzīts studijas «Pixar» darbs «Inside Out» («Prāta spēles»), kam prognozē uzvaru «Oskaru» ceremonijā.

Svinīgā balvu pasniegšanas ceremonija notiks janvārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu