Latvijas Nacionālais balets dodas viesizrādēs uz Itāliju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Nacionālais balets decembra sākumā dodas viesizrādēs uz Itālijas pilsētām Dženovu un Pjačencu, kur priecēs skatītājus ar Pētera Čaikovska baleta «Riekstkodis» un Aleksandra Glazunova baleta «Raimonda» izrādēm.

Kā informē Latvijas Nacionālās operas un baleta sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile, Latvijas Nacionālais balets ar Pētera Čaikovska baletu «Riekstkodis» viesosies Dženovas Karlo Feličes teātrī, kur no šodienas līdz 6.decembrim sniegs sešas izrādes. Marijas lomu atveidos Viktorija Jansone un Jolanta Lubēja, savukārt prinča Riekstkoža lomā būs Sergejs Neikšins, Arturs Sokolovs un Zigmārs Kirilko. Izrādēs spēlēs Dženovas teātra orķestris latviešu diriģenta Farhada Stades vadībā.

Horeogrāfa Aivara Leimaņa veidotajam iestudējumam šosezon aprit 15 gadu, šajā laikā to iemīlējuši tūkstošiem skatītāju ne tikai Latvijā, bet arī Itālijā, Grieķijā, Somijā, Norvēģijā, Lielbritānijā, Portugālē, Vācijā, Šveicē, Austrijā, Izraēlā, Spānijā.

Savukārt 7.decembrī Pjačencā notiks Aleksandra Glazunova baleta «Raimonda» viesizrāde. Horeogrāfa Aivara Leimaņa iestudētajā baletā galvenajās lomās iejutīsies Alise Prudāne, Arturs Sokolovs un Raimonds Martinovs.

«Latvijas Nacionālo baletu Itālijā pazīst un mīl jau kopš 1972.gada, kopš 1985.gada uz šo valsti viesizrādēs dodamies regulāri. Šogad mums ir liels gods un atbildība ar «Riekstkodi» uzstāties Dženovas Karlo Feličes teātrī, kas ir viens no lielākajiem Itālijā gan skatuves, gan skatītāju skaita ziņā. Pirmo reizi viesizrādēs vedam «Raimondu», kas ir reti izrādīts balets ne tikai Itālijā, bet visā pasaulē. Šoreiz tas vēl ir izmēģinājums, un ceram, ka drīzā nākotnē «Raimondu» gaida liela viesizrāžu tūre,» stāsta Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Leimanis.

Rīgā «Riekstkodis» šosezon skatāms vēl 20.decembrī, 3.janvārī, 9.janvārī un 24.janvārī, savukārt baleta «Raimonda» tuvākās izrādes būs 23.decembrī un 20.janvārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu