«Burvji» - jauns Leva Grosmana romāns burvju skolas žanrā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izdevniecība «Prometejs» izdevusi mūsdienu fantāzijas meistara Leva Grosmana (Lev Grossman) visā pasaulē plašu atzinību guvušo romānu «Burvji» («The Magicians»), kas varētu patikt arī tiem, kas ikdienā fantāzijas žanram met lielu līkumu. «Ja jums patika Harija Potera grāmatas... jums vajadzētu izlasīt arī šo, kas lietpratīgā un brīnišķīgā veidā pieiet burvju skolas žanram,» tā par grāmatu izsakās Džons Grīns («Mūsu zvaigžņu vainas» autors).

Kventina Koldvotera dzīve šķietami nejauša notikuma rezultātā izmainās uz visiem laikiem: viņš ierodas uz uzņemšanas interviju Prinstonā un atrod intervētāju mirušu – bet savādā aploksne, uz kuras uzrakstīts Kventina vārds, aizved viņu pa citādu dzīves taku, nekā viņš jebkad būtu iedomājies.

Aploksne un tās saturs, noslēpumainais manuskripts, ieved viņu slepenu apsēstību un privilēģiju, brīvības un varas pasaulē, un uz brīdi tā šķietami piepilda visus Kventina sapņus. Tomēr idille neilgst mūžīgi, un, kad tā visbeidzot grūst, Kventins tiek ierauts notikumos, kas ir daudz bīstamāki, nekā viņš jebkad būt gaidījis...

Foto: publicitātes

«Vai atceries pēdējo reizi, kad skrēji mājās, lai pabeigtu lasīt grāmatu? Draugi, šī būs tā grāmata! «Burvji» ir visžilbinošākais, visvairāk erudītais un pārdomātais fantāzijas romāns, kāds sarakstīts. Grāmata apžilbinās ar savu maģiju un pārsteigs ar to, kas tai ir sakāms par pasauli, kurā mēs dzīvojam,» tā Gerijs Šteingarts, grāmatas «Super skumjš un patiess mīlas stāsts» autors

««Burvji» ir dziļa un lieliska grāmata, kuru pavisam noteikti ir vērts lasīt. Jādomā, ka šis romāns varētu patikt arī tiem, kas ikdienā fantāzijas žanram met lielu līkumu, jo šī grāmata ir brīvi lasāma arī kā alegorija par dzīves nogurdinātu zelta jaunatni,» tā raksta Spīgana Spektore (spigana.spektore.lv).

www.prometejs.lv

«Savijot kopā reālo un pasaku pasauli, Grosmans ir radījis stāstu par mūsu ilgām pēc sapņu piepildījuma un izmisumu par dzīves garlaicīgo realitāti. Tāpat šis ir stāsts par pieaugšanu, gļēvumu un drosmi. Šis ir arī stāsts par nespēju samierināties ar pieaugušo pasauli. Ko jūs darītu, ja saņemtu uzaicinājumu uz burvju skolu? Kā rīkotos, ja jums būtu iespēja nonākt izsapņotā pasaulē? Vieni teiktu, ka tas ir bērnišķīgi, citi steigtu kravāt somas,» tā Mairita Gurova (gramatas.wordpress.com).

levgrossman.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu