Itālijas sajūtas un garšas tiek izjustas pašā Rīgas sirdī

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publiciātes foto

30.novembrī Vecrīgā, norisinājās prezentācija «Itālijas sajūtas un garšas», kurā piedalījās projekta pārstāvis, Itālijas Kultūras mantojuma un tūrisma nozares ministrijas pārstāvis Džovanni Koko, Latvijā zināmi uzņēmēji un pavāri.

«Viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ cilvēki apmeklē Itāliju, ir ēdiens. Tomēr daudzi cilvēki nenojauš, ka viņu iegādātais Itālijas produkts patiesībā nemaz nav ražots Itālijā. Staigājot pa Rīgu, es vēlos izdzīvot patieso latviešu identitāti, nevis viltojumu. Gluži tāpat ir arī ar Itāliju, un tas ir iemesls, kādēļ tika radīts šis projekts - lai caur Itālijas ēdienu un tūrismu iepazīstinātu cilvēkus ar patieso Itālijas identitāti,» saka projekta pārstāvis Džovanni Koko.

Svinīgā ceremonijā tika parakstīts arī sadarbības līgums starp Latvijas lielāko uzņēmēju biedrību un Itālijas Tirdzniecības kameras Latvijā asociāciju.

Viesiem bija iespēja baudīt dažādas itāļiem raksturīgas uzkodas, saldumus un salīdzināt ar Latvijas restorānos pieejamo Itālijas ēdienu piedāvājumu.

Tāpat par fona mūziku tika izvēlētas Itālijā pazīstamas dziesmas, kuras viesiem lika saglabāt smaidu sejās, jo izcēlās ar savu vasarīgumu un pozitīvismu.

Starp pasākuma viesiem bija arī tādi sabiedrībā pazīstami cilvēki kā pavārs Elmārs Tannis, viesnīcas «Hotel Roma» vadītāja Linda Abu-Meri, šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, bet pašu vakaru vadīja populārākais itālis Latvijā dziedātājs Roberto Meloni.

Viesi labprāt baudīja šampanieti un apsprieda ēdienus, dzērienus, kuri tiem liek apmeklēt Itāliju vēl un vēl.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu